Indledning
”Klokken” er klart baseret en del på en helhedstanke samt opfattelse af naturen og mennesket, ligesom mange andre eventyr, der er blevet skrevet i romantikkens tid.

Hele synet på naturen og mennesket er meget essentielt, og kommer i fokus flere gange i løbet af eventyret, hvilket er normalt taget i betragtning af, at den er skrevet i romantikken.

Derudover ser vi også det guddommelige er et, og det guddommelige kolliderer med naturen og mennesket .

“Klokken” er et eventyr skrevet af HC. Andersen, som er udgivet i 1845 hen imod slutningen af romantikken, som også er i løbet af den litterære periode, romantismen.

Uddrag
Kort sagt om tiden, som eventyret blev skrevet i, så er der flere elementer peger hen imod 1800-tallet bl.a. er der ikke gjort brug af æ, ø og å, derudover kan man også mærke

at samfundet er bygget hierarkisk op i forhold til både rige og fattige mennesker. Dette har dog ingen værdi i Guds øjne og både den rige og fattige dreng får lov til at opleve naturens skønhed i slutningen af historien.

Set på de personer man møder i teksten, så er det især kongesønnen og den fattige dreng, der bliver beskrevet bedst, og dem man følger mest.

Kongesønnen er et barn, som er højt stilletde i samfundet. Kongesønnen, som lige er blevet konfirmeret, følger sin intuition, og følger med de andre ind i skoven for at se, hvad de leder efter.

Han spørger den fattige dreng, om han vil følges med ham, og det viser at han, selvom han er en kongesøn, er ligeglad med samfundsklasserne. I slutningen hører man at kongesønnen nærmest er i et med naturen .

Det er altså bestemt ikke en normal kongesøn, idet en kongesøn normalt vil føle sig hævet over de flest andre, især fattige.

Derudover vil en kongesøn på normalvis opføre sig mere kongelig, og nok ikke bevæge sig ud i en mystisk skov med en fattig dreng.