Indledning
En godnathistorie har altid været en del af indbegrebet af børns sengetid, hvilket altid har været en del af deres dannelse igennem årene.
Litteraturen har flere kendte klassiker, som blandt andet: Alfons Åberg og Pippi Langstrømpe osv.
Disse er med til at udvikle børnenes tankegang og deres nysgerrighed på, hvad der sker ude i den store verden.
Dog kan man alligevel stille sig selv det spørgsmål om, hvorvidt disse børnehistorier er så uskyldige, som folk fastholder.
Uddrag
I uddraget fra artiklen: ”Er børn ligesom aber?”, som er blevet udgivet af Information og skrevet af journalisten Anita Brask Rasmussen.
Denne omhandler dog en helt anden synsvinkel af børnelitteraturens rolle, hvor hun inddrager flere personer, hvilket igangsætter en debat om, hvad der er rigtigt og forkert.
Blandt andet bliver professor Torben Weinreich fremhævet indenfor børnelitteratur, som tilstedeværende flere forskellige steder i debatten.
Dog vægter han især børnefortællingers sprog, formuleringer og menneskeforhold. Her kommer den historiske Peder Palladius i spil, som har denne holdning at ”børn gennem læsning af litteratur skal opfordres, hjælpes og om nødvendigt tvinges til at eftergøre, efterligne og efterabe” (s. 1, linje 18-20).