Karakterisering af det danske chartermarked | Aflevering

Opgavebeskrivelse
Opgave 1
Karakteriser det danske chartermarked. Du bedes som minimum tage udgangspunkt i bilag 1, 2, 3 og 4 (video). Besvarelsen må maksimalt fylde 2.400 anslag inklusiv mellemrum.

Opgave 2
Analyser 2-3 relevante faktorer i den uafhængige omverden, der påvirker de danske charterselskaber.

Opgave 3
Analyser købsadfærden ved køb af en charterrejse.

Uddrag
Brug markedskarakteristik fra kap 4.1
● Klassificering af produkter + klar def.: dagligvarer/specialvarer + kortvarige
● Udbydere (konk. mæssige positioner + konk. form)
● Efterspørgere (B2B/B2C og købsadfærd)
● Geografisk afgrænsning

Brug fagbegreber !
Hold antal anslag – kun minimal overskridelse tilladt. Udnyt antal anslag.

Charterbranchen er i stor krise under corona tiden. Den danske charterbranche er under pres. Antallet af charterturister der rejser ud af Danmark faldt i 2019 med 5,4 procent.

Det ser dog ud til det heller ikke bliver bedre her foreløbig. Omverdensfaktorer som kultur, teknologi og miljø vil i fremtiden gør det sværere for markedet at vokse, selvom at udviklingen i salget af charterrejser har været stigende indtil 2018.

Den danske charterbranche er en branche hvor det forholdsvis er svært for udbyderne at differentiere sig fra konkurrenterne.

Kunden kan som sådan ikke se forskel på om charterrejserne er blevet arrangeret af Spies, Apollo eller et helt tredje selskab. Oftest konkurreres der typisk på prisparameteren.

Image og service er derfor en af måderne som udbyderne differentierer sig fra konkurrenterne i den danske charterbranche.

En anden måde at differentiere sig fra konkurrenterneer ved promotion. Dog minder reklamerne meget om hinanden i denne branche.

I den danske charterbranche er der differentieret delvist monopol, da der er en stor og flere små udbydere og forbrugeren har præferencer for produktet. Markedslederen på markedet er Spies.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu