Kampen om kosmetikmarkedet | Afsætning

Indholdsfortegnelse
1. Redegør kort for det danske kosmetikmarked.
2. Analyser konkurrencen på det danske kosmetikmarked.
- Konkurrencesituationen for de etablerede virksomheder
- Truslen fra nye udbydere
- Truslen fra købere
- Truslen fra udbydere af substituerende produkter
- Truslen fra leverandører

3. Analyser hvilke vækststrategier de ovennævnte virksomheder anvender påmarkedet.
Normal
Luxplus
Boozt.com
Matas
Goodiebox

4. Diskuter følgende udsagn:
- Da Matas købte kosmetikmærket Nilens Jord var der tale om horisontal integration.
- Matas følger konkurrencestrategien differentieringsfokus.

5. Identificér en væsentlig udfordring for en valgfri udbyder på kosmetikmarkedet. Diskuter mulige løsning(er) af den valgte udfordring.

Uddrag
- Normal anvender vækststrategien markedsudvikling, hvor de har ekspanderet markant på udenlandske markeder, hvilket i regnskabsåret 2017/18 bundede ud i en næsten fordoblet omsætning fra året forinden på 1,3 mia. kr. Normal fokuserer altså på at sælge nuværende produkter til nye markeder.

- Luxplus anvender ligeledes vækststrategien markedsudvikling, hvor de har ekspanderet til udenlandske markeder, såsom Sverige, Finland og England.

For nyligt har Luxplus udvidet til Holland, Tyskland og Norge, der kommer som følge af et fænomenalt 2016 regnskab, hvor omsætningen i Luxplus blev fordoblet og dermed nåede op over 100 millioner kroner. På bundlinjen betød det en fremgang på 25 procent til 5,2 millioner kroner.

- Boozt.com anvender vækststrategien produktudvikling, i og med at de har stort fokus på at udvide deres sortiment sådan at de kan ramme den store kundebase. Boozt.com har igennem flere år solgt tøj til danske kunder, og først i foråret 2017 udvidede virksomheden sortimentet til også at omfatte kosmetikprodukter.

- Matas har de senere år anvendt to forskellige vækststrategier, hvor den ene har haft mere succes end den anden.

Matas anvendte vækststrategien diversifikation, da de lancerede et helt nyt koncept ved navn Stylebox, hvor de forsøgte at komme ind på markedet for professionel hår- og beautypleje.

De fysiske Stylebox-butikker havde dog kun begrænset succes, og Matas måtte senere lukke butikkerne og køre konceptet videre online. Matas anvender i dag vækststrategien markedspenetration, hvor de har haft stort fokus på at øge markedsandelen og forbruget hos nuværende kunder.

For at gøre sig ekstra attraktive på deres nuværende markeder lancerede Matas i 2018 strategien "Et Fornyet Matas" som havde til hensigt at imødekomme markedets udfordringer. Denne strategi indebar store investeringer på 600 mio. kr. bl.a. til fornyelse af butikkerne samt styrke online-forretningen for at opretholde kundernes interesse.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu