Indholdsfortegnelse
Virksomhedskarakteristik
SWOT-opstilling & Situationsbeskrivelse.
Udfordringer & Løsning
- Hård konkurrence (SWOT)
- Løsning
- Sammenlignet med lav kvalitetsvarer (SWOT)
- Løsning
Litteraturliste

Uddrag
JYSK er et aktieselskab grundlagt i 1979 af Lars Larsen. Det er en international handelsvirksomhed inden for detailhandel, som sælger ”alt til boligen”

med omkring 3.000 butikker i 51 lande, heraf knap 100 i DK. Herudover beskæftiger JYSK i dag 26.500 medarbejdere.

I Tyskland hedder butikkerne DÄNISCHES BETTENLAGER og i resten af verden JYSK. JYSK er en del af familieejede Lars Larsen Group.

Virksomhedens hovedkontor ligger i Brabrand. De beskæftiger sig på B2C og B2B markedet (primært salg til hotel).

Lars Larsen har været ansigtet udadtil fra start, og spillet en central rolle for virksomheden, især med sit slogan ” Godaw, jeg hedder Lars Larsen og har et godt tilbud”.

Det var Lars Larsens idé helt fra begyndelsen at sælge kvalitet lidt billigere end konkurrenterne, hvor indkøb og ekspansion skal skabe de gode tilbud til kunderne.

JYSK’s mission er ”at tilbyde et godt skandinavisk tilbud inden for at sove og leve til alle. ”Yderligere er deres vision at være kundernes første valg

være ansattes første valg inden for detail og være verdens mest udbredte og rentable kæde af butikker. JYSK’s værdier er opsummeret i tre ord, nemlig næringsdrivende, medarbejdere og kollegialt fællesskab.

JYSK har en omsætning på 30,4 milliarder DKK i 2019/20, desuden er de i et marked med vækst. Det er deres indgående logistik og deres direkte distribution

som gør at de har en konkurrencemæssig fordel, da de kan sælge deres varer billigt. JYSK har hurtig levering, hvilket er en af deres KSF’ere. JYSK er på et stort marked med mange små og store konkurrenter.