John Dillermand | Analyse

Indledning
I nutidens Danmark er tv-underholdning for børn alt påvirkende- og afgørende for deres opvækst og senere udvikling, da teknologien og digitalisering fylder i alle I-landets hverdag.

Det er ikke mere bare en hyggelig fortælling med gode børne minder, men fortællinger der har psykologiske konsekvenser. Børn der leger voksne, de seksuelle undertoner og en politiske dagsorden der altid er på spil.

En ny bølge af forfængelighed strømmer ind over det danske samfund, og videre ud til omverden

der også har stærke meninger og holdninger om Public-service kanalen DR nye børneprogram som er blevet døbt “John Dillermand” og bliver sendt på børnekanalen Ramasjang den 3 januar 2021.

Uddrag
DR’s artikel “Sjovt eller over grænsen? Børne-tv om verdens længste tissemand deler vandene” præsenterer forskellige holdninger til børneprogrammet “John Dillermand”.

Christian Groes, lektor og kønsforsker ved Roskilde Universitet, er en af mange der udtrykker at, fokusset er lagt på et forkerte sted i børneprogrammet “John Dillermand”;

“Så kunne det åbne for nogle samtaler om kroppen, men vi starter et forkert sted, og det virker plat, at det kun handler om dilleren” .

Christian Groes har derfor påstanden grundet at man skal inddrage begge køn, og hermed skal fokuseres også sættes på kvinderne kroppe og hvad der høre til en kvindekrop, det kvindelige underliv, bryster og numsen.

Christian Groes er målrettet på at serien skulle være opbygget af det biologiske køn og kroppens anatomi, hvis man vil oplyse modtageren om kroppen.

Christian Groes deler sine bekymringer for fralægning af ansvar og en form af dårlig opførsel fra mændene side;

“Det er problematisk, at det ikke er Johns, men dillerens skyld, at han kommer i problemer, for det byder ind i en stereotyp mandehumor, som går på, at det er dillerens skyld, at han kommer i problemer

og at dilleren har sin egen vilje” Hvorimod Morten skov Hansen der er chef for DR Ramasjang, mener at serien ikke skal fjernes da forarbejde er i orden, de har haft Sex & Samfund og en børnepsykolog til rådgivning.

Han udtaler sig således; “Der er mange positive kommentarer fra forældre, der har brugt serien til at tage en snak med deres børn om kroppen” En af de positive kommentarer kommer fra Ramasjangs Facebook-side;

“Så herhjemme tager vi det, for hvad det er - et sjovt børneprogram, som man kan se, hvis man har lyst”

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu