Indledning
Et børneprogram af DR Ramasjang vækkede pludselig kæmpe opsigt og skabte internationale overskrifter.

Forældre føler sig krænkede, og politikere deltager i den store debat, som den fiktive animationskarakter har formået at opstarte.

Programmet handler om John Dillermand - en mand med »verdens længste diller«. I hvert afsnit bliver John Dillermand rodet ud i problemer, som hans ekstraordinært lange kønslem er skyld i, men som den også løser igen.

Debatten om det kontroversielle program for børn mellem fire og otte år bygger på, hvorvidt det er pervest samt upassende at vise for den yngste målgruppe.

Især forældrene er kommet på til tasterne, hvad end det gælder stormende kritik eller forbløffende ros. Men hvori ligger det upassende - det er vel bare et børneprogram?

Uddrag
Som kommentarfeltet på DR Ramasjangs Facebook-side også gør opmærksom på, er John Dillermand ikke mere grænseoverskridende

end det fjernsyn den ældre generation blev præsenteret for som børn. Flere personer nævner filmserien Min Søsters Børn, der i 1966 skildrede mindreårige, der røg smøger og drak ’godnat-bajere’.

Modsat John Dillermand er der her tale om noget, der reelt er skadende for børn. Som en Facebook-bruger skriver, er det ikke børnene, der bliver traumatiserede men derimod de voksne

fordi de associerer det til noget seksuelt - det gør børnene ikke . Dilleren lufter hunde, stjæler is og fælder æbletræer i episoderne om John Dillermand - hvor fremgår det seksuelle?

For børnene er udforskningen af kroppen spændende og ofte sjovt at tale om. Intet barn ville løfte pegefingeren og føle sig krænket på baggrund af John Dillermand.

Der er ikke tale om en serie, der kan være skadende for de stakkels små børn. Der er tværtimod tale om puritanske forældre. I samme alder som målgruppen så jeg Paradise Hotel med mine ældre søskende.