Jobindex A/S | Afsætning

Indholdsfortegnelse
1. Karakteriser kort virksomheden Jobindex A/S.
2. Analyser omverdensforholdene for Jobindex.
3. Analyser og diskuter Jobindexs informationsindsamling i forbindelse med ”Kundetilfredshed 2017”, se bilag 1.
4. Diskuter Jobindexs konkurrencestrategi og vækststrategi.

Uddrag
Kunder er en vigtig del af Jobindex nærmiljø, det er virksomheder som befinder sig på B2B markedet. Særligt to faggrupper er vokset på Jobindex, det er hos the usual suspects, IT-folkene og ingeniørerne de oplever størst vækst hos.

Virksomhederne køber et jobopslag, og danskerne benytter sig af det. Kunderne har en stor betydning for virksomhedens nærmiljø, da de afhænger af hvor stor efterspørgslen er. I dag er efterspørgslen på arbejdskraft høj, danske virksomheders efterspørgsel på arbejdskraft er nemlig så høj, at der i august blev lagt 22.600 nye jobannoncer på nettet.

Siden finanskrisen er der ikke blevet lagt så mange jobopslag på internettet i løbet af en måned som i august, hvilket er en kæmpe fordel for virksomheden, da efterspørgslen er høj.

Konkurrenterne for Jobindeks er Facebook, Linkedix og Glass. Linkedix er størst, men også den amerikanske virksomhed GlassDoor, hvor man rater virksomheder, er på vej på det danske marked.

Giganten Facebook har også annonceret, at de planlægger at udbygge inden for jobområdet . Virksomhedens konkurrenter har en stor indflydelse på Jobindex, da der er stor konkurrence på markedet, og det gælder om at yde den bedste service.

Den uafhængige omverdensmodel:
Den teknologiske udvikling har udviklet sig igennem årene, i dag er mobilen de unges go to enhed. Den teknologiske udvikling har haft en positiv effekt på Jobindex. I dag vælger man at ansøge jobs ved at sende en jobansøgning afsted igennem nettet, i stedet for og gå ned med den fysisk.

Jobindeks har opkøbt videoscreeningsfirmaet Joblicate, for at møde den nye genration af jobsøgere.

De kulturelle forhold har påvirket Jobindex til at være nødt til at produktudvikle, da de unge mennesker, der vokser op nu, er vant til at bruge telefon i stedet for mail og computer.

Finanskrisen som begyndte i 2008, har påvirket mange virksomheder. Men antallet af annoncer for nye timelønnede og offentligt ansatte satte i oktober var på det højeste niveau siden finanskrisen i 2008.

Men det økonomiske opsving, har virksomheden været villig til at betale for gode og rigtige medarbejdere. Der er store efterspørgsel på arbejdskraft som medvirker ifølge økonomisk teori til stigende lønninger, og dette medfører efterspørgslen efter job stiger.

I dag er der også opsving i dansk økonomi, hvilket medfører beskæftigelsen stiger. Dette er en meget postiv fordel for Jobindex, da de får højere efterspørgsel fra virksomhederne.

Men samtidig er der også negativitet for virksomheden da Jobindex advarer mod flaskehalse på arbejdsmarkedet, dvs. at der bliver så få medarbejdere med de ønskede kompetencer, at virksomhederne ikke kan ansætte tilpas mange af dem - altså få nok gennem "flaskehalsen". , og de fænomener kan medvirke til at dæmpe opsvinget herhjemme.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu