Indledning
I denne analyse vil jeg analysere Doves reklamefilm ’#jegersmuk2’ og tv-reklamen ’Nutri Gold Extraordinary dagcreme’ fra L’Oréal Paris. Jeg vil fremhæve nogle af de filmiske virkemidler, der bliver brugt og redegøre for afsender og modtager på baggrund af Laswells kommunikationsmodel.

Derefter, vil jeg lave en opsamlende sammenligning af de to reklamefilm, for at finde ligheder og forskelle mellem dem. For at afrunde min analyse, vil jeg lave en vurdering af begge reklamer og reklamer generalt, hvor jeg derudover inddrager NIVEAs ‘White is Purity’ reklame og afslutte med en konklusion.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Dove har lavet kampagnen ’#jegersmuk’ for at skabe mere kropspositivitet blandt kvinder og skabe mere popularitet for deres brand. Baseret på Laswells kommunikationsmodel, vil jeg analysere reklamens formål og kommunikationsmetoder.

Afsenderen for reklamen er hudpleje-brandet: Dove. Brandet har generelt meget fokus på kvinder og deres selvtillid. De har kørt mange kampagner i forbindelse med kvinder og kropidealer, så det er ikke unormalt, at vi ser sådan en reklame fra Dove.

Budskabet med deres reklame er, som nævnt, at skabe mere kropspositivitet blandt kvinder. Kvinderne der går ned af catwalken og ser meget forskellige ud. Dove prøver at fortælle, at lige meget hvilken kropstype, hudfarve, hårfarve, øjenfarve etc. du har, er du smuk og unik på din egen måde.

Dette fanger modtagerens opmærksomhed, da kropsidealer og kropspositivitet er et aktuelt problem, i forbindelse med de sociale medier og hele modelindustrien.

I denne reklamefilm ser vi, at den kommercielle reklametype er den modtagerorienterende reklame, da Dove ikke prøver at reklamere for et bestemt produkt fra deres brand men, at de blot forsøger at fokusere på deres modtagere. Dove ønsker at ramme modtagerens behov og anderkendelse for brandet.

De trækker på dette problem, da det gør modtageren bevidst om, at Dove er klar over problemet og gør en indsats for at gøre en forskel, hvilket kreere den her respekt for Dove hos modtageren.

Målet med reklamen er at få modtageren til at få lyst til at hvile i sig selv som kvinderne på catwalken gør uanset udseende. I første sekund af reklamen bliver vi mødt af appelformen logos: ”Doves undersøgelse viser: Kun 3 ud af 10 kvinder føler sig smukke”.

Dove benytter sig af logos, da de inddrager en undersøgelse ført af dem selv der viser en statistik over kvinder der føler sig smukke. Logos er godt i forbindelse med at snakke til modtagerens fornuft og et godt belæg for deres argumentation, da det indeholder fakta og statistik.