Indholdsfortegnelse
(10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i JBS A/S.

(15 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016/17 til 2018/19. Se spørgsmål 1.1.
Indtjeningsevnen:

(10 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016/17 til 2018/19.

(5 %)
Analyser soliditet og likviditet for JBS A/S for årene 2016/17 til 2018/19.

(5 %)
Vurder, hvilken konkurrencestrategi JBS A/S anvender.

(5 %)
Diskuter, om JBS A/S bør forlænge aftalen med Cristiano Ronaldo.

Uddrag
Der er flere forhold som spiller ind den økonomiske udvikling i JBS A/S.

Ca 15% af deres omsætning kommer fra CR7-kollektionen, som er et sammenarbejde med Ronaldo.

Da han skriftede fra real Madrid til Juventus, steg salget og især i Italien. Efter klubskiftet tog den italienske butikskæde Yamamay CR-7 kollektionen ind i deres 600 butikker.

De startede på 54 markeder med cr7 kollektionen, men er nu nede på 20-35, hvilket de ikke ser som negativt, da de blot havde testet det af. De har også forlænget kontrakten med Ronaldo fra 2019 til 2020.

Udover det har de også et sammenarbejde med tennisspilleren Caroline Washinaki og er for nyligt indgået et sammenarbejder med NBA spilleren Donatas Motiejunas.

Et andet forhold som havde stor indflydelse på JBS-økonomi var flytningen og overtagelsen af den nye fabrik i Litauen, med over 100 medarbejdere på fabrikken.

Denne flytning mærkes især på bundlinjen i JBS. Dog tænker de langsigtet, og forventer et positivt afkast efter købet.

Noget andet de vil gøre, i forbindelse med opkøbet, er at dæmpe fabrikken i Litauens eget mærkes markedsføring, som også giver et afkast i den lange bane.

Selvom det var et hektisk år, formåede de stadig at tjene 15,5 milioner. Dog har salget i Norge ikke gået efter alt forventning, da de satser meget på deres Norske mærke som hedder Dovre.

JBS A/S omsætning er fra 16/17 til 17/18 faldet fra 340,5 millioner til 317,3 millioner kroner.

Dog ser de hos JBS ikke udviklingen som noget negativt. Opkøbet af HBtekstil i 2016, har en stor indflydelse på det. Da de købte virksomheden var det en underskudsforetning og der var 75 ansatte.

Derfor har JBS skåret privat labels-produktionen og de dele af virksomheden som ikke var profitabelt.

Grunden til de ikke er utilfredse med omsætningen, er at resultatet før skat, er det samme. Udover det gav opkøbet af HB-tekstil JBS en meget stærk dame kollektion.

Som også gjorde at de droppede et mindre end 2 års projekt med Carmen Electras kollektion. De forhandler i alt 16 forskellige mærker til herre, damer og børn