Indholdsfortegnelse
Opgave 4: Diskussion af følgende udsagn →
- Det er nemt for virksomhederne i branchen at differentiere sig.
- Det er en fordel for Imerco at kæden er en kapitalkæde og ikke en frivillig kæde.
- Der er tale om horisontal integration når Imerco opkøber designvirksomheden Erik Bagger.
- Identificéring af en væsentlig udfordring for Imerco på det danske isenkram marked. Diskussion af mulige løsning(er) af den valgte udfordring.
Bilag 1
Bilag 2
- Eksterne forhold - OT-opstilling
Bilag 3

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Når man kigger på en branche som isenkræmmerbranchen, er det bestemt ikke nemt for virksomhederne at differentiere sig, og differentieringsgraden er meget lav.

Det ville være svært at revolutionere denne branche, men der er visse ting man kan gøre for at differentiere sig.

Man kan især sige det er en stor udfordring for de nye indtrængere på markedet, da de førende virksomheder ligger og konkurrere med store markedsandele og med utallige priskrige -og kampagner.

Branchen er nemlig domineret af få store kæder, der i stor grad tilpasser sig efter kunderne på b2c markedet behov.

Derfor kan man sige der er en stor indtrængningsbarriere, da mange af de kunder der er i branchen tit er meget mærkeloyale og køber efter den funktionalitet de ved der fungerer.

På den anden side kan man også sige at det er svært for de førende virksomheder i branchen at differentiere sig, da de hele tiden skal fokusere på at være up-to-date i forhold til deres konkurrenter.

---

Virksomheden Imerco blev i 2007 en kapitalkæde, og trods Imerco igennem tiden har lagt som markedsleder i branchen har man til tider set en faldende omsætning.

Alt i alt klarer Imerco sig godt som en kapitalkæde og har som en kapitalkæde kun en indehaver som i dette tilfælde er Mikael Goldschmidt, som ejer størstedelen af Imerco, via hans selskab M. Goldschmidt Holding A/S.

Mikael har derfor den største myndighed i virksomheden og er modsat en frivillig kæde forholdsvis individuel i de beslutninger der skal træffes.

Det kan man både se som en stor fordel da det giver ham mulighed for at få et meget ensartet udtryk i virksomheden.

På den anden side kan man sige at man som frivillig måske har flere muligheder for at tilpasse til sig på forskellige fokusområder inden for virksomheden, hvor man som kapitalkæde mere kigger på virksomheden som én stor enhed.