Indledning
I denne opgave vil jeg lave en grundig analyse af Imercos virksomhedskoncept. Jeg vil blandt andet komme ind på Imercos forretningsmodel.

Jeg vil forsøge at redegøre for virksomhedens distributionskæde ud fra min egen vurdering. Til sidst vil jeg lave en SWOT-analyse for Imerco.

Isenkramforretningen Imerco benytter sig af forretningsmodellen Detailhandel, da virksomheden køber vare hjem, til at sætte på hylderne, som den private forbruger kan komme og købe i butikken.

Uddrag
Imercos styrker.
Jeg vil mene at de har en klar styrke i deres spredning af fysiske butikker rundt i hele landet

forbrugeren kan nemt komme til en Imerco butik, næsten lige meget hvor i landet han befinder sig. Det at Imerco forhandler nogle produkter af deres sortiment som ingen andre eller ganske få butikker forhandler

er helt klart også en styrke der gør at kunden er nødt til at komme til Imerco for at købe lige netop det produkt.

Eftersom Imerco er et datterselskab til M. Goldschmidt Holding-koncernen, og de har en butiksomsætning på 1,5 mia. kr. om året vil jeg mene at deres økonomiske grundlag og finansiering også er en styrke.

Loyale medarbejdere og kunder, er klart en styrke for Imerco. Med deres 1 mio. kundemedlemmer er der ingen tvivl om at de står stærkt i loyalitet. (kilde imerco.dk)

Imercos Svagheder.
Deres brede klassiske sortiment tiltaler enhver husmor

men jeg tænker også at deres meget traditionelle sortiment, kan være en af deres svagheder i forhold til at få den moderne unge kvinde, der ønsker det mere unikke produkt lidt ud over det sædvanlige, til

at handle i Imerco. Dette kan løses ved at kontakte nogle små producenter der laver et unikt produkt, og finde ud af om det er muligt at få det masseproduceret så dette kan blive en del af Imercos sortiment.