Indledning
1: IKEA’s vision er at skabe en bedre hverdag for mange. Virksomhedens forretningsideer er blandt andet at tilbyde et stort udvalg af veldesignede produkter til boligindretning.

IKEA vil også skabe gode kundeoplevelser, blive mere bærdygtige og have et bredt sortiment. Virksomheden prøver så vidt muligt at udvikle produkter af kvalitet samt overkommelige priser som de fleste har råd til og det er deres mission.

2: En mission i en virksomhed er at definerer en virksomheds formål og beskrive hvordan virksomheden vil få det til, at lykkes og komme hen til deres vision.

En vision er hvordan virksomheden skal være på længere sigt og hvordan virksomheden drømmer om at se ud i fremtiden.

Indholdsfortegnelse
Økonomi
Miljø
Kilder:

Uddrag
Virksomheden får produceret deres møbler i forskellige lande i verden f.eks. I Polen hvor lønniveauet ikke er så højt. Ikea går jo op i at producere kvalitetsvare til lave priser og meget af deres overskud går til produktudvikling og til at presse priserne.

IKEA markedsfører sig på de sociale medier som f.eks. Facebook hvor de dagligt opdaterer nyheder om deres produkter. De har også et katalog, hvor de viser deres sortiment frem.

IKEA markedsfører også på reklamerer i tv’et osv. Ikea har et højt serviceniveau som er 5 års reklamationsret. Man køber IKEA møbler ud fra de funktionelle købemotiver

det kan være f.eks. man har brug for at sidde i en stol men det ikke behøves at være en dyr en. IKEA vil have at personalet fokuserer mere på god service til kunderne. Hvis der er god service, kan det være at forbrugerne køber mere.

4: IKEA’s kernekompetence er at producere og tilbyde et bredt sortiment af møbeldele til lave prise fordi IKEA står selv for meget af værdikæden.

Ikea producerer og sælger selv alle møbeldelene, så der er jo ikke nogen mellemhandler som kan gøre det dyrere for kunderne.

IKEA har også meget fokus på, at ramme den bredeste målgruppe og det nyeste inde for boligverdenen. Virksomheden prøver så vidt muligt at skabe den billigste udgave at moderne møbler.