I vores blod | Analyse | Guillaume Seinez | 10 i Karakter

Indledning
Kortfilmen hedder ”i vores blod” og det er en fransktalende film. Instruktøren hedder Guillaume Seinez og den udkom i 2009. Den omhandler en ung fyr, som har gjort sin kæreste gravid.

Han lever et meget turbulent liv, hvor man hurtigt i filmen kan se at vold er en stor del af hverdagen for ham. Han har nogle voldsomme konflikter med sin far.

Uddrag
Kortfilmen er bygget op og en helt central konflikt, som opstår mellem faren og sønnen Lionel. Det er den konflikt, som er omdrejningspunktet i filmen.

Allerede 2 min. inde ses det største skænderi i filmen, som omhandler sønnens brug af faderens computer. Moren læser avis ude i køkkenet og Lionel sidder og laver noget på farens MacBook ude i køkkenet.

Faren kommer så ud i køkkenet hvor han ser Lionel bruger han computer. Først spørger han indtil hvad han laver, men derefter bliver han så ved med at sige at han ikke kan lide når andre bruger hans computer.

Den eneste grund til at Lionel bruger hans bærbar er fordi hans egen er gået i stykker, og moren havde givet ham lov til at låne den.

Lige pludselig går faren amok og begynder at hive fat i Lionels hår, mens han virker truende over for ham. Lionel får så skubbet ham væk

men derefter går faren ud på gangen med Lionel og sparker og slår ham. Denne konflikt er den største der er i filmen, men det er også startskuddet på en masse andre konflikter mellem faren og sønnen.

F.eks. da han kom hjem med blod ud over hovedet, hvor faren spørger om det er sådan man opfører sig som far.

Så tager han fat i Lionels arm, hvilket Lionel bliver bange for og giver et spjæt. Så svarer han faderen igen med om han vil tæve hans barn, hvilket faren bliver helt tavs over.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu