Indledning
Barndom ses ofte som tid med mange lykkelig og gode minder sammen med sin familie. Dog for andre kan barndom være en sørgelig, ensom og meget vanskelig periode i ens liv.

Novellerne skrevet af Thomas Korsgaard og Tove Ditlevsen kommer ind på de ulykkelige hændelser af barndom. Korsgaards novelle, ”I bor da meget pænt,” er skrevet i 2019 fra hans novellesamling, Tyverier.

I novellen møder man hovedpersoner, hvor Simon inviterer sig hjem til Malthe og ser, at de ikke bor særligt pænt.

Uddrag
Generelt benytter novellen ikke meget billedsprog og benytter i stedet meget dialog og talesprog. Det sproglige virkemiddel, som har den stærkeste udtryk i novellen er ironi.

Titlen ”I bor da meget pænt” referer til der, hvor Simon siger det til Malthe mod starten af novellen (side 2, linje 11). Dette udtryk kan være sødt mente af Simon, efter han ser klistret kaffe på bordet, og derefter finder en gammel agurk mellem puderne i sofaen.

Men Simons svar på ”I bor da meget pænt” kan komme fra en akavet og modløs følelse, efter han ser Malthes anderledes livmåde.

Gennem dialogen viser det, at drengene ikke er nære venner, og de har svært ved at skabe god stemning mellem dem. Det kan ses gennem deres korte og kedelige svar til hinanden. For eksempel når de prøver at vælge en film: ” ’Vi kan se en af dem her.’