Indledning
Sociale medier fylder mere og mere i vores samfund og ikke mindst i vores hverdag, så meget at der endda er blevet skabt normer omkring det.

I takt med udbredelsen af de sociale medier, bliver der også skabt en masse dilemmaer og problemer og i teksterne ”den lyserøde elefants guide til de sociale medier” og ”AMALIE HAUN:

I år fik mit gymnasie en onlinekalender med kønne piger og sjofle kommentarer” skrevet af henholdsvis en anonym 29-årig kvinde og Amalie Haun.

Gør forfatterne rede for nogle, af de mest centrale dilemmaer og problemer i forbindelse med de sociale medier.

Uddrag
I teksten af Amalie Haun gør Amalie opmærksom på nutidens individs bekymringer i forbindelse med den nye verden online:

”For nu skal vi kvinder ikke kun bekymre os om, hvordan vi kan risikere at blive udstillet offline, men også online imod vores egen fri vilje.” (AH linje 41-42)

Man skal altså navigere i to liv nu, ikke nok med vi skal fokusere på vores ”offline liv” skal vi også fokusere på vores ”online liv”.

Det nye ”online liv” har også medbragt en masse negative sider, som nævnt tidligere har enkelte brugere en respektløs tilgang til de sociale medier.

Noget tyder på der bliver flere og flere af dem, Amalie Haun nævner nemlig at det ikke kun er hendes skole der har udfordringer med de såkaldte julekalendere:

”Så jeg begyndte at undersøge problemet nærmere og fandt gymnasier, hvor det samme har været en tilbagevendende trend de seneste år.”