Hvorfor skal unge tage en uddannelse | Analyse

Indledning
Katrine Wiedemanns debatindlæg er skrevet 21. november 2019. Debatindlægget er udgivet af Information.

Læserne hos ”Information” er typer, som er højtuddannede, kulturinteresserede og samfunds-engagerede læsere, der aktivt bidrager med indsigt og holdninger til avisen og i samfundsdebatten.

I øvrigt er de storforbrugere af kultur og rejser meget. Skribenten Katrine Wiedemann, prøver at komme med en masse argumenter og forslag på, hvorfor hun synes, at det er vigtigt, at de unge mennesker kommer i gang med en uddannelse, så de kan komme ud på arbejdsmarkedet.

Uddrag
Man vil gerne på arbejdsmarkedet, så man har noget at stå op til i sin hverdag, og så man kan komme ud og tjene penge, så man kan forsørge sin familie. Men hvordan tjener man mange penge?

(Linje 4 – 9) ”Da jeg var ung, tog man en uddannelse for at undgå at blive fattig, og de rige var belæste mennesker med lange uddannelser.

Nu er de superrige internetnørder og reality stjerner, mens lange uddannelser, slid og fordybelse er outdatede dyder”.

Her fortæller Katrine Wiedemann, hvordan man så på dem, man troede tjente penge, dengang hun var ung. Det var folk med lange uddannelser. Det kunne for eksempel være en bankmand, som har taget en lang videregående uddannelse.

Men på linjerne her fortæller hun også, hvordan det har ændret sig, hvordan de lange uddannelser ikke længere er nødvendige.

I disse tider kan man komme rigtig langt, hvis man er en internetnørd, reality stjerne eller bare har et kønt ansigt. I disse tider tjener en influencer rigtigt mange penge ved at poste billeder af sig selv og reklamere for rigtig mange forskellige ting.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu