Hvis der skulle komme et menneske forbi | Analyse

Indledning
Romanen Hvis der skulle komme et menneske forbi er skrevet af forfatteren Thomas Korsgaard. Romanen blev udgivet i 2017 og skulle være starten på en forfatter karrieren, for den blot 21-årige forfatter.

Både ”En dag vil vi grine af det” og ”Hvis der skulle komme et menneske forbi” er efter signende i diverse interviews baseret på Thomas Korsgaards egen opvækst ude i den lille provinsby Nørre Ørum, som vi også får at vide i romaen:

”Nørre Ørum hed den flække”(Korsgaards, s. 6-8, linje 8). Romanen har dog fået en del kritik af Korsgaards bror, Mathias Korsgaard, og familien. De har ikke kunne kende det sande afbilledet af, hvad der skildres i romanen.

Uddrag
Romanen foregår primært på en gård tæt ved Skrive i byen Nørre Ørum, hvor vores forfatter Thomas Korsgaard også er født.

Fortællingen foregår umiddelbart i 00’erne, da det er Korsgaards egen barndom, det strækker sig mest over og han er fra 1995.

Tue er lidt af en ballademager og i starten af romanen er han tidligt i teenageårene. Han er desuden ensom og det er nok også en af grundende til, at han skiller sig meget ud.

En af grundende er, at han i provinsbyen ikke har den store omgangskreds ud over hans familie. Udover hører vi nogle udsagn omkring hans seksualitet, hvilket hænger sammen med vores forfatter er homoseksuel og har mødt en del modstand i sin opvækst.

I hele kapitel 36 hører vi også om den erotiske oplevelse med Mike. Det står derfor også hurtigt klart, at Tue har manglet og mangler kærlighed igennem hans barndom, hvilket også resulterer i hans handlinger.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu