Hvad er det perfekte liv egentlig | Essay

Indledning
Livet er fyldt med store spørgsmål, som oftest omhandler etiske dilemmaer uden en konkret facitliste.

Spørgsmålene såsom hvordan ser det perfekte liv ud, eller hvordan ser det perfekte samfund ud, eller hvordan er man den bedst mulige udgave af sig selv?

I svære tider stiller mange sig selv spørgsmålet, om der en mening med livet, eller om der en grund til at vi her?

De drømme vi går rundt har er de overhovedet realistiske? Og er mit perfekte samfund måske dit værst tænkelige samfund?

Spørgsmålet lyder derfor således om vi overhovedet kan gøre alle tilfredse. Kan vi alle leve i en utopisk verden?

Og værst af alt kan vores enorme stræben efter det perfekte liv gå hen og ende galt i den forstand at vi kommer til at leve en dystopisk verden fordi vi var så opsat på at opnå et perfekt liv?

Uddrag
I forhold til animationsfilmen ”Vagabond” af Pedro Ivo Carvalho de Arahujo Silva udgivet i 2015, er der tale om en dystopisk fremstilling.

Samfundets stræben efter en utopisk verden har medført store konsekvenser, da de i stedet lever i en dystopisk verden.

Animationsfilmen starter i frøperspektiv hvor man ser hvordan menneskerne i samfundet farer rundt og det hele virker kaotisk.

Dette viser også hvordan vi har ageret i mange årtier. Vi følger hverdagens faste rutiner og lever i en verden, som er præget af en stor teknologisk udvikling.

Vi har så travlt i hverdagen med at jagte det perfekte job, at vi glemmer omgivelserne omkring os. I animationsfilmen er det først når der bliver trukket i bremsen, at det går op for dem at de lever i en dystopisk verden.

Derudover finder de ud af at der findes en utopisk verden ikke langt derfra. Førhen var samfundet præget af larm og mørke. Hvorimod der til sidst i animationsfilmen kommer håb i form af den grønne natur og stilheden.

Det grønne symboliserer håb for en bedre men også en grønnere fremtid. Og fulgene som kvidre symboliserer harmoni samt glæde.

Igennem hele animationsfilmen ser man en form for affaldssystem, som viser at de lever på en uansvarlig måde overfor miljøet, da de brænder tonsvis af affald af.

Et andet eksempel på en dystopisk fremstilling er romanen 1984 skrevet af den engelske forfatter George Orwell.

Her lever menneskerne i samfundet under et totalitært styre, da samfundets ledder opfanger ”enhver lyd, (…) og så længe han opholdt sig inden for skærmens synsfelt, kunne han også ses.

Det var naturligvis umuligt på noget tidspunkt at vide, om man blev iagttaget.”. I romanen lever de i konstant frygt for at blive overvåget samt kontrolleret af lederne i samfundet.

Det er vigtigt at tage i mente at romaen blev skrevet i 1948 og er hermed en formodning om fremtiden, da den omtaler nutiden til at være i år 1984.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu