”Hun græder ikke”- Naja Maria Aidt | Litterær artikel

Indledning
Naja Maria Aidt har skrevet novellen ”Hun græder ikke.” Novellen er fra novellesamlingen ”Bavian”, 2006. Novellen handler om en lille pige, ved navn Anika. Anika og hendes far venter på toget, de skal besøge hendes bedsteforældre.

Anika og hendes far er alene, imens er moren bliver hjemme, for at passe Anikas nye lillesøster. Tiden de venter på toget, følger man Anikas tanker, hvor der sker forskellige hændelser og overvejelser. Novellen er skrevet i nutid og som 3. Personsfortæller, hvor man får et indblik i Anikas tanker. For os som læsere kan vi mere forestille os, at vi er hende og vi kan leve os bedre ind i hvad der sker i hendes tanker.

Uddrag
Anika er en pige på 3 1/2 år. Hun er lige blevet storesøster og det er svært for hende: ”Hun havde grædt meget, da de skulle af sted. Spædbarnet gylpede ned ad morens ryg. Anika skreg da faren bar hende ud.” (l.11-12) Anika har det tydeligvis ikke godt med at skulle undvære sin mor og virker ikke klar til at skulle stå på egne ben.

På den støvet perron, hvor Anika og hendes far står, får Anika øje på en lille pige: ”Imens stirrer hun på en lille pige, der sidder på sin mors hofte på den modsatte perron.” (l.4-5) Anika får øje på den lille pige, der sidder på sin mors hofte, hun misunder situationen, hun ved godt, at hun ikke er mors lille pige længere, efter hun har fået en lillesøster, der har taget Anikas plads på hendes mors hofte.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu