Homo Sapienne | Analyse

Indledning
Ungdomsromanen Homo Sapienne er skrevet af den unge forfatter Niviaq Korneliussen, som kommer fra Grønland. Romanen blev udgivet i 2014 både på dansk og grønlandsk, hvilket blev til hendes debut.

Derudover består romanen af fem kapitler, som hver især har fokus på en af de 5 grønlandske hovedpersoner, der alle på hver deres måde kæmper med seksualitet, identitet og eksistens.

De fem hovedpersoner er jeg-fortællere i hver deres kapitel, dog lyder sprogtonen ofte ens i kapitlerne.

Uddrag
Fortælleren i kapitel 2 er Inuk, Fias lillebror. Inuk er måske en af de mest gådefulde personer i hele romanen. Han udtrykker sig ofte i blog-lignende indlæg underskrevet med forskellige betydningsbærende kælenavne:

Flygtning 2014, Survivor, Refugee, High Jesus (sitting left to god), Løgner, CLAUSTROPHOBIC HOMOPHOBE, From nowhere, Ham, der ikke vil være grønlænder, Greenlander by force, Silent, Lost, Arbejdsløs, Ikke vred Dead, Home, Homo.

Sapiens. Inuk. Når man kigger på rækkefølgen og indholdet er det til at se en bevægelse, fra at være flygtet og vildfaren til at finde sit hjem igen. Allerede der afsløres der en form for identitetskrise.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu