Hobbitten | Analyse

Indledning
I denne opgave vil jeg udarbejde et referat af værket ”Hobbitten.” Derefter vil jeg lave en introduktion af forfatteren og værket. Jeg vil efterfølgende analysere tekstens budskab og tema. Til sidst vil jeg kommentere kort på værket og min vurdering af bogen.

Indholdsfortegnelse
Referat af Hobbitten .........................................................................................................................................2
Introduktion af forfatter og værk......................................................................................................................3
Analyse af tekstens budskab og tema ............................................................................................................... 4
Kommentar til værket ....................................................................................................................................... 5 Litteraturliste..................................................................................................................................................... 5

Uddrag
”Hobbitten” er skrevet af J.R.R Tolkien, som oprindelig blev udgivet 1937. Gennem bogen følger man 13 dværge heriblandt den retmæssige konge Thorin, en troldmand kaldet Gandalf og en hobbit, ved navn Bilbo Sækker. Bilbo Sækker er en hobbit, det vil sige at han godt er halvt så højt som et gennemsnitligt menneske.

Derudover har de ikke skæg og har brunt krøllet hår. Historien starter i Sækkedyb, hjemme hos Bilbo Sækker, hvor han bliver besøgt af troldmanden, Gandalf. Næste dag bliver hobbittens hule langsomt fyldt op med 13 dværge og Gandalf, hvor de drøfter rejsen til det ensomme bjerg, med formålet om at hævne sig på dragen Smaug, som for lang tid siden erobret, hvad der var i Dværgenes besiddelse.

Denne besiddelse var af ugentlig rigdom og den dyrebare arkensten. Tidligt morgen næste dag drager Hobbitten, Gandalf og de 13 dværge af sted på et langt og uforglemmeligt eventyr. Efter et stykke tid imødekommer gruppen tre store trolde, som er i gang med at forberede aftensmad.

De tre trolde hedder Bert, William og Tom, der tager hobbitten og de 13 dværge til fange for at spise dem. Inden de bliver spist af troldene, bliver de reddet af Gandalf, der gik i forvejen for at navigere hen til Kløvedalen, som var deres deldestination.

Deres ankommen til Kløvedalen er med formål at få assistance fra Elver kongen, Elrond til at tyde det hemmelige kort over Det Ensomme Bjerg. Deres rejse fortsætter til vildnæsset, som er præget af fare og ondskab.

I Tågebjergene, er der stenkæmper og troldbjerge. De passere gennem Tågebjerne, men møder et voldsomt tordenvejr, der tvinger gruppen til at finde ly i en hule i bjerget.

I hulen bliver de fanget, undtaget Gandalf af de såkaldte bjergtrolde, der førere dem ned til den store bjergtrold. Den store bjergtrold bliver dog slået ned af Gandalf, derefter flygter gruppen fra bjergtroldene.

Undervejs flugten bliver hobbitten væk i undergrunden af bjerget. Bilbo Sækker imødekommer et fremmed væsen ved navn Gollum og finder en unik ring med mægtige kræfter.

Ved brug af ringen flygter han fra bjergtroldene og når hen til de resterende. Undervejs rejsen til Dunkelskoven bliver de hjulpet af et mysterisk væsen ved navn Beon.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her