Hansens flødeis aps | Analyse

Indholdsfortegnelse
Præsentér virksomheden Hansens Flødeis Aps S. 2 - 3

Redegør for relevante begivenheder S. 3 - 4

Interne og eksterne forhold - Indflydelse på nuværende situation S. 4 - 6

Udviklingen i virksomhedens bruttofortjeneste og resultat de seneste 5 år S. 6 - 7

Opsummér situationen for Hansens Flødeis Aps S. 8

Litteraturliste S. 8 - 9

Uddrag
I 1922 blev Hansens Flødeis grundlagt i Hillerød og Peter Hansen og er en familieejet virksomhed, og det har det været i gennem de sidste 90 år.

Hansens Flødeis er også et Anpartsselskab. Hansens Flødeis er en handels- og produktionsvirksomhed inden for is- og frosne desserter branchen, og har til formål at tilbyde sine kunder flødeis, yoghurt, ost m.m.

Deres historie har en stor betydning, da det faktisk en det som de i realiteten vil sælge. Kunderne inde for is og frosne desserter branchen går meget op i smag og kvalitet af isen, som Hansens Flødeis er meget gode til at udbyde, da det er en af deres vigtigste kernekompetencer.

Hansens Flødeis har både lokale og udenlandske leverandør, som de samarbejder meget med, da de vil sikre en god leveringssikkerhed.

Deres strategi bag virksomheden er at have styr på processen fra start til slut. Hansens Flødeis lægger meget stor vægt på, at de gerne vil have et tæt forhold til deres leverandører, så de selv styrer valg af råvarer.

Inde for is- og frosne desserter breanchen udgør Hansens Flødeis en markedsandel på 0,8% hvor Frisko Is og Premier Is udgør se de to største markedsandele inden for branche.

I 2003 genstartede og videreførte brødrene Hansens Flødeis i de gamle fabrikslokaler i Jægerspris, som deres farfar havde købt. Hansens Flødeis ligger nu placeret i Jægerspris på Landerslevvej 5.

I Hansens Flødeis er der 33 ansatte, dog kan det svinge om sommeren, da de her privat sælger softice med deres drys, og skal her også ansatte folk til denne post.

Bruttofortjeneste og Årets resultat:
I regnskabet over kan man se regnskabet fra 2016-2020.

Man kan se at ved bruttofortjeneste at den i 2016 var 20.499.000 kr, men tog sig et dyk i 2017 og endte på 14.616.000 kr og endte også i underskud til sidst i året, dog siden 2017 er det gået op af bakken, og de har udviklet sig meget4

Regnskabet for 2016-2020 viser også “årets resultat”, her kan man se er deres bedste år var 2016, og deres dårligste år var 2017. Året 2020 endte med et årets resultat som var over dobbelt så meget som året før.

---

Hansens flødeis’ hoved konkurrenter er Easis A/S og Vebbestrup Flødeis, da de ligger på samme plan over selskabs-aktier for is og is desserter i Danmark. (Easis: 0,9%) (Hansens flødeis: 0,9%) (Vebbestrup: 0,9%).

Hansens Flødeis er dog den dyreste af de tre, De mest dominerende konkurrenter på markedet størrelsesmæssigt, er Frisko is på 27,2% og Premier is 22,8%.

Hansens flødeis holder efterspørgslen til deres is mellem deres kunder, ved f.eks. nye produkter, man kan booke deres is mobil til arrangementer hvor de så også kan yde en god service og ved at holde den samme gode kvalitet oppe.

Hansens flødeis’ mellemhandlere som Salling group, Nemlig.com, Irma og Coop sørger for at deres varer kommer bredt ud til kunderne.

At Hansens is bruger mellemhandlere eller grossister betyder at de fokusere mere på kvaliteten og produktionen.

Levering af mælk som man ville kunne sige er deres hovedkomponent, henter de selv fra øko køer i svanholm.

Vaniljen er fra Kongo og Madagaskar, mangoen er fra Zambia, Chokoladen er fra Mikkel Friis Holm der ligger kun 20 minutter fra Hansens mejeri.

Hansens Flødeis og Mikkel Friis Holm har flere gange udviklet chokoladeprodukter sammen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu