Gud taler ud af Jens Blendstrup | Noter Analyse

Indledning
Romanen ’Gud taler ud’ er skrevet af Jens Blendstrup og blev offentliggjort i år 2004 (Senmodernismen). Romanen er en selvbiografi af Blendstrups liv, og handler om hans far, også betegnet som ’Gud’ i romanen.

I analysen ville jeg gennemgå en komposition, personerne, miljø/tid, virkemidler, fortolkning og en konklusion.

Uddrag
Hvis vi kigger på et eksempel fra bogen, er Gerd Lillian låst inde i værktøjsskuret, fordi Gud synes, det er hendes skyld, at Danmark tabte 3-1 til Sverige.

Du kan også føle at Gud er komplet der. Det ser ud til, at Gud foretrækker sin hund Schenko frem for sin families lykke, fordi han "taler" om alt med sin hund og behandler ham som et rigtigt menneske, fordi det også beskrives som "Guds hund" liggende på hans fødder.

At fodre hunden med en gaffel er ikke normal opførsel. Gud var i første omgang ekstremt voldelig over for sin søn og Gerd Lillian, men ikke over for Schenko (hunden).

Han bliver så virkelig syg, og det går op for ham hvor alvorligt det er, så han giver sin familie forslag i stedet for at skælde ud. Han bliver så mere barmhjertig med tiden og begynder at hjælpe sine sønner mere.

Først sympatiserede han med hans søn og Gerd, fordi han var så voldelig som han var. Nogle gange måtte Gerd nemlig låse sin søn inde i rummet, fordi Gud var meget vred, men gradvist har vi flere synspunkter og følelser omkring Guds tanker og hans families tanker og følelser.

Et af grundene til at han er så voldelig er, at han er afhængig af alkohol. Han sidder og drikker øl hele dagen.

Han lavede en forbandet tekstboks til familien, fordi de måtte holde en sejlbåd til familien, men til sidst drak han det hele. Han ville beslutte alt for meget, såsom en tekstboks til sværd.

Han ville også bestemme sin søns fremtid, hvor han købte en blå dragt til ham og hans søn syntes ikke det var okay, hvilket også viser, at Gud er meget egoistisk og kun betragter ham selv og hans hund, men dog ikke hans familie.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu