Greta Thunbergs tale | Analyse

Indledning
Det er muligt at opnå resultater, hvis den politiske vilje er til stede, og hvis klare mål og prioritering af resurser derefter, er opstillet.

2015-målene gav hele verden konfirmation på dette. På denne baggrund, blev FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling

vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på FN-topmødet i New York den 25. september 2015. En værdig, bæredygtig fremtid, kræver i den grad ambitioner.

Ambitiøs udvikling, at tage tyren ved hornene, at behandle krisen som en krise… - Det er netop hvad vi dag ud og dag ind, ifølge Greta Thunberg, bliver bildt ind.

Greta Thunberg holdt en tale dagen inden valget til Europa-Parlamentet og netop to uger inden valget i Danmark, i forsøg på at ændre omdrejningspunktet af disse valg, og for at tilføje løsningsforslag, til verdenslederne.

Uddrag
På daværende tidspunkt, var der valg til EU-parlamentet dagen efter klimamarchen i København. Valget handlede ifølge Greta, ikke nok om løsninger på klimakrisen.

Derfor anser hun Danmarks kommende folketingsvalg blot 2 uger efter, som værende den sidste chance for stadig at opnå et ”klimavalg” Emnerne i talen er derved, klima, valg til EU-parlamentet og folketingsvalg i Danmark.

Afsenderen Greta Thunberg, er klimaaktivist. Da Greta (8 år) i år 2011 stiftede viden omkring den igangværende klimakrise

udviklede hun en svær depression, fik konstateret asperger, OCD (tilbagevendende tvangstanker) og selektiv stumphed; hun taler kun, når hun føler det nødvendigt.

Fire år efter disse ubehagelige opdagelser, vil hun tale. Hendes førstetale er den 23. september 2019 i New York - til FN´s klimatopmøde.

Denne tale omtales i samme liga som Martin Luther King, John F. Kennedy og Winston Churchill.

Det er denne tale, der begyndte hendes kendetegn; ”foredragsholder” der altid får flettet en skarpslebet omgang voksenskældud til verdens ledere ind i sine taler.

Siden da, er hendes navn varemærket og hendes CV fyldt med overskriftersåsom Time's Person of the Year 2019, to indstillinger til Nobels Fredspris, taler til FN og en verbal sparring med USA's Donald Trump.

Talen inden valget til henholdsvis Europa-Parlamentet og Danmarks folketing, afholdes af en sukkende Greta, der ønsker at formidle en seriøs påmindelsetil tilskuerne.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu