Graven | Noter Analyse | Jens Blendstrup

Indholdsfortegnelse
Personkarakterstik af Jens Blendstrup - hans optræden og hans litteratur:
Resumé af ”Graven” af Jens Blendstrup:
- Berettemodel
-Titel
- Tid
- Miljø
- Personkarakterstik
- Fortæller
- Sprog
- Tema
- Personlig vurdering

Uddrag
Jens Blendstrup er født i Aarhus i 1968, han er opvokset i Risskov med hans far, mor og brødre. Han har gået på Odense universitet hvor han har en cand.mag. i litteraturhistorie.

Han bor nu i Korsør med hans kone Marlene Kirkegaard, som også er forfatter. Sammen har de to piger, Liva og Wilma.

Hans debut skete i 1994 med ”mennesker i en mistbænk, borgen. og hans seneste udgivelse var i 2018 med ”sodavandsmysteriet.

Opvæksten betyder meget for de fleste forfattere og hvordan de skriver deres bøger, og han er også meget betaget af de mennesker fra det type kvarter han engang boede i, i Risskov.

Jens Blendstup betegner sig selv som et ”villavejsvidne” fordi han er dygtig til at bevidne nogle af hans barndomsminder fra det kvarter han opvoksede i.

Hans voksne liv er også indskrevet i hans bøger, det kan man se på hans oplæsning af hans værker, men langt det meste er fra hans opvækst.

I mange bøger er det især hans far Uffe Blendstrup, der var psykolog, drikfærdig og meget speciel, der har en stor rolle. Når Jens skriver, er det for det meste faderen, der har den centrale figur

mens hans brødre og hans svenske mor har en mere tilbagetrukken rolle. På samme tid er Jens Blendstrups værker for det mest muntert på en speciel måde, og handler om livet, kærlighed og døden.

Jens Blendstup er blevet meget populær siden hans debut. Han har derfor vundet nogle litteraturpriser. i 2005 vandt han Dan Turèll-prisen og i 2008 vandt han Statens Kunstfonds Produktionspræmie og igen vandt han i 2013 Dansk forfatterforenings H.C. Andersen Legat.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu