Grantræet af H.C. Andersen | Analyse

Indledning
Grantræet er et kunsteventyr som er skrevet af H.C. Andersen, og er udgivet i 1845. H.C. Andersen er en kendt dansk forfatter og populær, især for sine eventyr.

Det er et kunsteventyr og det kan man blandt andet se fordi det foregår over en længere periode og ikke levende ting bliver besjælet.

Grantræet handler om det lille grantræ, som står ude i skoven. Her har det masser af sollys og god plads, men træets store drøm var at komme væk fra skoven, og ud og opleve verden.

En vinter bliver træet fældet og taget med hjem til en velhavende familie hvor det bliver pyntet og brugt som juletræ.

Uddrag
Træet ignorer gennem hele sin tid i skoven lidt sit overjeg, og lader id’et styre. Det nyder slet ikke sin tid og tænker kun på at komme væk fra skoven.

Men da det så endelig bliver fældet, føler det ingen glæde, kun smerte og afmagt over at blive slæbt væk fra der hvor det er vokset op.

Det at træet ikke har været så stort som de andre træer i skoven har påvirket det i en negativ retning. Det har bragt usikkerhed, misundelse og jalousi frem i træet, fordi det ikke har været stort og flot som de andre.

Træet ikke har tænkt på andet end at vokse og blive som de andre træer og derfor har den slet ikke nydt sit liv i skoven eller formået udvikle et særlig stærkt ego og superego, det er også derfor træet har sådan et stærkt id.

Træets tid er endelig kommet og det skal være et juletræ, her har det en skøn aften og alt hvad det har længes efter så længe går i opfyldelse

det lægger et lille pres på træet da det er det her den har set frem til hele livet, hele aftenen virker en smule kaotisk, og træet tænker at den vil gøre det bedre i morgen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu