Fri mig for Disneys skønhedsidealer af Tina Spildboel | Analyse

Indledning
Debatindlægget ”Fri mig for Disneys skønhedsidealer” er udgivet 6. juli 2018 og skrevet af Tina Spildboel som ud over at være skribent, også er presserådgiver.

Debatindlægget er udgivet i Politiken, en nicheavis der henvender sig til avisens læsere, som en begrænset gruppe der har det til fælles at de er:

akademiker typer, til højrefløjen typisk i det politiske liv. Avisen henvender sig til politisk og samfunds orienteret folk i den lidt ældre målgruppe.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Kort resume
Tekstens problemstillinger
Modtager og medie
Sproglige virkemidler
Hensigt og Indhold
Konklusion

Uddrag
For at finde modtager og medie har vi valgt at benytte os af Laswells kanylemodel. Afsenderen af debatindlægget er Tina Splidsboel som er en midaldrende og middel lønnet kvinde der har fået et barn med en mørkhudet mand.

Hendes budskab med debatindlægget er at store og indflydelsesrige medier skal gøre op med skønhedsidealerne om hvordan en kvinde skal se ud.

Mediet hun benytter sig af kan er en nicheavis og den er udgivet ved politiken. Modtageren af debatindlægget er det generelle samfund da hun mener at vi skal gøre op med skønhedsidealerne som store medier som Disney trækker ned over hovedet på os.

Effekten af hendes debatindlæg er at hun vil skabe fokus på problemet og få os til at tænke over hvordan det er vi ser på kvinder.

Hun prøver at argumentere for at det er et forskruet billede der er blevet sat op af kvinder og at vi som samfund har et meget stereotypt billede af hvordan en kvinde skal se ud og kvindebilledet ikke er nuanceret nok.

Skribentens medie som er politiken er et ideelt medie, da det er er et godt sted at ramme den målgruppe hun er ude efter.

Det er det især fordi at politiken har mange læsere som ser kritisk på generelle problemstillinger, og derfor er der en større sandsynlighed for at de vil finde debatindlægget interessant og tage den til eftertanke end for eksempel ekstra bladet læsere ville gøre.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu