Fri mig for Disneys hvide skønhedsidealer | Analyse | Tina S.

Indledning
Kigger vi på kommunikationsmodellen er afsenderen Tina Splidsboel, fordi det er hende der har skrevet debatindlægget.

Hendes meddelelse er at bevise hendes modtager om, “Skønhedsidealerne er domineret af hvidhed”. Herunder påstår hun at det har Disney meget at gøre med.

Alt dette gør hun ved hjælp af avisen Politiken, hvor hun har skrevet debatindlægget. Splidsboel primære målgruppe, er de moderne-fællesskabsorienterede mennesker.

Uddrag
I Manchetten står der følgende; “Hey Askepot, Elsa, Barbie og alle I andre blonde bimboprinsesser. Kan I ikke tage og stikke jeres forskruede skønhedsidealer skråt op og vise lidt mere mangfoldighed.”

Debatindlægget er ikke skrevet objektivt, og derfor behøver afsenderen ikke er være så vidt neutralt som muligt. Hun har nemlig bevidst skrevet artiklen subjektivt.

Ved at gøre det har hun ikke længere behov for at være neutral, og kan hermed udtrykke hendes følelser så meget som hun ville.

Dette har hun gjort ved ovenstående citat, hvor hun udtrykker hendes følelser på en uformelt måde. Her kigger man primært på ordene “bimboprinnsesser” og “skråt op”.

Begge ord er med til at understrege, at Tina Splidsboel gør brug af et uformelt sprog. Det samme kan igen ses i linje 119 - 125 hvor afsenderen skriver følgende:

“Men når man som middelklassemor til en 120 brun pige i et lilleputland ikke har en kina mands chance for at påvirke hverken Disney

Miss Universe eller resten af storkapitalen, hvad gør man så for at rette op på Disneys dårende dumme skønhedsidealer? Jeg aner det simpelthen ikke”.

Her bliver der igen understreget at det er en subjektiv debatindlæg, og at det er hendes egne holdninger hun skriver.

Det er ord som “dårende” og “dumme” som viser Splidsboels egne holdninger, fordi det er hendes egne meninger. Hun bruger igen et uformelt sprog i sætningen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu