Fri mig for Disneys hvide skønhedsidealer | Analyse | Tina S.

Indledning
Idealer og forventninger er to ting, som vi er i en konstant personlig kamp med. De kan aldrig undslippes, lige meget hvor vi bevæger os er der altid en konstant påmindelse om, hvad vi burde være eller hvordan vi burde se ud.

Dog er det for mange ikke muligt at leve op til disse ”krav” sat af samfundet, og dette bliver derfor en endeløs kamp mod ingenting.

Mangfoldighed er ikke længere noget der bliver værtsat, nu skal vi alle i stedet puttes i den samme lille skabelon. De seneste år, har denne problematik rejst stor debat i samfundet.

Uddrag
Jeg vil med afsæt i Toulmins udvidede argumentationsmodel undersøge, hvordan Tina forsøger at overbevise modtageren om sit hovedsynspunkt ved at opbygge sin argumentation

som indeholder påstand, belæg, hjemmel, styrkemarkør, rygdækning og gendrivelse. Hovedpåstanden i debatindlægget er, at modeindustrien, tegneseriegiganter, og kapitalismen

har været skyld i at samfundet har adopteret alt for snævre og racerene skønhedsidealer, som undertrykker mangfoldigheden og ødelægger selvværet hos specielt unge piger.

Hendes belæg er at medieindustrien udelukkende fremviser og anerkender piger, der er ”platinblond, blåøjet (…) med det perfekte mål mellem bryst, talje og bagdel.” (afsnit 8).

Som belæg fremhæver hun også, at ”siden Snehvide’ fra 1937, ’Askepot’ fra 1950 og ’Tornerose’ fra 1959 har heltinderne med få undtagelser været hvide.” (afsnit 9).

Her henviser hun til tidligere prinsesser fra børnefilm lavet af Disney, som er den tegneseriegigant hun i indlægget primært har fokus på.

Hjemlen er at når mediebranchen primært dyrker de hvide og slanke skønhedsidealer, skaber det et alt for snævert og ødelæggende skønhedsideal.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu