Fri mig for Disneys hvide skønhedsidealer | Analyse | Tina S.

Indledning
Kigger vi på kommunikationsmodellen er afsenderen Tina Splidsboel, fordi det er hende der har skrevet debatindlægget. Hendes meddelelse er at bevise hendes modtager om, “Skønhedsidealerne er domineret af hvidhed”.

Herunder påstår hun at det har Disney meget at gøre med. Alt dette gør hun ved hjælp af avisen Politiken, hvor hun har skrevet debatindlægget.

Splidsboel primære målgruppe, er de moderne-fællesskabsorienterede mennesker. Personer i det moderne-fællesskabsorienterede segment er oftest mellem 29-49 år og er kendetegnet ved at have et socialt og samfundsmæssigt ansvarlighed

åbenhed, tolerance og medmenneskelighed. De bor i større byer, og i deres fritid er de storforbruger af kulturelle tilbud herunder teater- biograf-, museum- og biblioteksbesøg. De interesserer sig også for maleri- og kunstudstillinger .

Uddrag
I slutningen af indlægget, som er linje 128-130, skriver Tina Splidsboel så “Og måske lade mit kommunefarvede hår vokse ud i stedet for at 130 farve det” -

Sætningen referere tilbage til den første sætning, og symbolisere at Splidsboel selv er blevet besat af den hvide-skønhedsideal

fordi hun selv farver sit hår, når hun er ude i offentligheden. Udover dette symbol, er der ikke blevet brugt andre symboler til teksten.

Afsenderen appellerer til modtageren gennem nogle appelformer. Især med brug af etos og patos. Altså gennem etik og passion.

Rent etisk set, altså når vi kigger på etos som appelform, så bruger afsenderen ord og vendinger, som taler til modtagerens moral og tillid.

Afsenderen diskuterer et samfundsrelevant problem, og tager de moralske og etiske problemstillinger op, som har relation til hele den her debat om skønhed og kropsidealer.

Afsenderen har en stærk etos, da hun kommer med konkrete eksempler på problemets nuværende tilstand, og det virker bestemt troværdigΩt på modtageren. Et eksempel ses på linje 95-100:

“ Underholdningsindustrien har nemlig helt ublu adopteret det hvide skønhedsideal. Barbie fra min egen barndom –

eksempelvis – lever stadig i bedste velgående, både som fysisk dukke, og hun har endda fået sin helt egen 100 tv-serie på Netflix, ’Life in the Dreamhouse. “

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu