Fri mig for Disneys hvide skønhedsidealer | Analyse | Tina S.

Indledning
”"Du er smuk". Det fortæller jeg min datter på tre et halvt år hver dag efterhånden. Jeg havde ellers forsvoret, at jeg aldrig blev sådan en mor, der 'prinsessede' sin datters ydre.”

“Fri mig for Disneys hvide skønhedsidealer,” er et debatindlæg fra Politiken d. 6 juli 2018, og skrevet af Tina Splidsboel. Tina Splidsboel er en mor til en datter på tre og et halvt år.

Tina Splidsboel har fået datteren sammen med en mand fra Cariben. I Politikken d. 6 juli 2018. Skriver Tina et debatindlæg om skønhedsidealer til blandt andet, medieindustrien (Disney) og alverdens forældre der sidder med samme rolle som Tina Splidsboel.

Uddrag
I forhold til vores debatindlæg her, kan man tydeligt benytte denne model. I debatindlægget er afsenderen Tina Splidsboel

som har skrevet indlægget, og politikken er også da der altså har udgivet den. I selve indholdet i teksten lægger Tina meget vægt på, den her mangel af mangfoldighed. Hos hvad man definere, som en idel skønhedsidol.

(Eksempel afsnit 6 nederst)
”At jeg siger om mennesker, der ikke ligner dem i bladene, at de er smukke

når de er både hvide, brune, sorte, har ’for store’ numser, maver, er skeløjede, har overbid, eller hvad der nu lige stikker ud.”

Modtageren af debatindlægget forholder sig meget bredt, altså indlægget henvender sig blandt andet til andre mødre og forældre, fordi det er dem som debatindlægget vil nå ud til.

Tina vil derfor gerne opnå en ændring i selve adfærden, hvordan kvinder burde se ud. Altså det er okay og skille sig ud, ligesom den lille tre årige lille datter.

(Eksempel afsnit 3 nederst)
”At hendes øjne skinner som sorte diamanter, at hendes småkrøllede brune hår er lige så flot som det lange, glatte lyse

de fleste tegneserieprinsesser valser rundt med, og at hendes caffelatte-farvede hud er misundelsesværdig lækker.”

Man kan tydeligt læse, at Tina mener oprigtigt at hendes lille datter er definitionen af perfekt. Dog lægger hun vægt på, at i forhold til alle de ”hvide”

Disney prinseser så er hendes datter Tinas helt egen prinsesse. Dermed mener hun det er sådan, alle forældre burde se og opfostre deres døtre.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu