Fri Mig For Disneys Hvide Skønhedsidealer | Analyse

Indledning
”Fri mig for Disneys hvide skønhedsidealer” er et debatindlæg skrevet af Tina Splidsboel som blev publiceret i politikken d. 6. juli 2018. Vi har i dag stor fokus på skønhedsidealer, og de fylder generelt set meget i vores hverdag.

Folk forsøger hele tiden at leve op til skønhedsidealerne, hvilket er med til at presse mange unge i samfundet i dag. Skønhedsidealer er et meget omdiskuteret emne, men også et emne der skaber en stor debat.

Vi alle er med til at skabe, men også opretholde skønhedsidealerne og dermed bliver det også en ond cirkel, der er svær at komme ud af.

”Fri mig for Disneys hvide skønhedsidealer” er et debatindlæg, hvor der fremgår tydelige genretræk der indikere, at dette er et debatindlæg.

Tina Splidsboel fanger allerede læserens opmærksomhed i hendes rubrik, hvor man som læser hurtigt, kan undre sig over, hvorfor hun kritisere Disney figurer.

Samt sætter hun emnet om Disneys hvide skønhedsidealer op til en debat, da hun selv ser dette som en stor problematik.

Uddrag
I debatindlægget bruger Tina Splidsboel gør brug af flere styrkemakører, der er med til at gøre budskabet tydeligt. Her benytter hun f.eks.

”Nemlig” , ”aldrig” , ”simpelthen” og ”selvfølgelig” Samt giver styrkemarkørerne en bestemt tone, og udtrykker en form for alvorlighed.

Ved hjælp af gendrivelser har Tina Splidsboel altså været imødegående overfor kritikken. I følgende eksempel nævner hun, at hun selv har bukket under i forhold til de gældende skønhedsidealer.

”Bevares, jeg bukker selv under for dem” Samt nævner hun også, at Disney har været opmærksom på den problematik og kritik der har været af de gældende Disney-rollemodeller.

Disse gendrivelser giver læseren et bedre overblik, da man får problematikken fra flere vinklerne, som overordnet set er positivt.

Tina Splidsboel taler i denne situation af erfaring, da hendes egen datter har denne brune hudfarve, samt nævner Tina Splidsboel altså at hendes egen datter i en alder af 3,5 år bliver konfronteret med skønhedsidealer.

”Jeg undres gang på gang, når jeg af min tre et halvt årige bliver konfronteret med de skønhedsidealer” Samt nævner hun skønhedskonkurrencen ’Beauty.AI’ hvor personer med brun hud altså rangerede lavere end personer med lys hud.

Som altså også er en yderligere dokumentation, som styrker hendes belæg. Derudover henviser hun til forskning, der også er med til at styrke hendes belæg.

Tina Splidsboel benytter autoritetsargumentation idet hun henviser til bestemte personer i form af Barbie, Askepot og Elsa. Samt henviser hun til at andre er enige i hendes påstand, som også ses i følgende eksempel. ”

Og det er denondelynemig for tidligt at få indoktrineret et så ensformigt og hvidt et skønhedsideal, som alle vi andre godt nok ved har hersket i årtier.”

Her referer hun til at alle andre også godt ved, at det har hersket i årtier, og derved henviser til andre er enige med hende, hvilket man også kalder et kvantitetsargument.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu