Fri mig for Disneys hvide skønhedsidealer | Analyse

Indledning
Lige siden 1926 har udvalgte kvinder konkurreret om at være den smukkeste. Lige siden dengang er skønhedsidealer blevet en del af alles hverdag og plastikkirurgi er i dag mere populært end nogensinde.

Vi lever i en digitaliseret verden hvor alt vi ser ikke til at stole på, for på de sociale medier findes der tusindvis af filtre.

Alle har en opfattelse af skønhed, men vi bliver påvirket udefra af alle de store industrier til at forme vores syn på hvad skønhed er.

Uddrag
I hendes argumentation benytter hun sig af flere forskellige argumentationstyper, blandt andet et autoritetsargument;” (…) helt forkvaklede forestillinger om skønhed og kropsidealer, har forskere fra Rutgers konkluderet i rapporten ’Fairytale Dreams:

Disney Princesses Effect on Young Girls Self-Images´”. Her argumenterer hun altså med, at en bestemt autoritet støtter op hendes påstand og altså styrker hendes argumentation i at det ikke kun er hende selv der synes det.

I dette argument benytter hun sig af en vertikal autoritet i form af en ekspert. Hun bruger ligeledes også et motivationsargument; ”Min datter har simpelthen for få at spejle sig i, så derfor bliver hun af og til sur på sit udseende”.

Igennem hele teksten taler hun om sin datter og om hvordan det er at være en lille pige der vokser op under de her skønhedsidealer.

Når hun vælger at tale om sin datter og børn generelt argumentere hun ved at vække modtagerens følelser.

Hun vækker en sympati og en medlidenhed for hendes datter. Dette er ikke kun et argument, men også en appelform som hun benytter sig meget af, nemlig patos.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu