Fri mig for Disneys hvide skønhedsidealer | Analyse

Indledning
Vores verden er efterhånden blevet til et sted, hvor alt handler om at være perfekt. Inden vi går ud ad døren om morgenen

så skal vi lige sikre os at hver tot sidder perfekt, at vores tøj ikke krøller og at mascaraen er lagt pænt.

Vi skal nemlig leve op til omverdens tårnhøje krav. Alt skal være perfekt, da det hele handler om likes og kommentarer.

Kun de pæneste billeder bliver postet på Instagram, da det hele udadtil handler om at fremstå fejlfri.

Mangfoldighed er ikke længere et ord, som værdsættes og prioriteres i vores samfund, da vi alle skal sammenlignes.

Nutidens samfund har dannet sit helt eget billede af det ideale skønhedsbillede, og det forventes at alle ser sådanne ud.

I flere årtier er der i diverse børnefilm dannet et ensformigt og hvidt skønhedsideal, som er med til at påvirke børn fra helt små.

Her optræder de fleste tegneserieprinsesser med langt lyst hår blå store øjne og den helt perfekte krop.

Uddrag
Derudover benytter Tina Spildboels også appelformen etos. Etos handler nemlig om den troværdighed afsender har overfor modtageren.

Tins Spiledboel inddrager som tidligere nævnt sin egen datter i debatindlægget, og på denne måde får modtageren en følelse af at hun er troværdig eftersom at modtageren får en følelse af at Tine Spildboel har personlig erfaring med lige netop dette emne.

Der bliver her dannet et bånd mellem afsender og modtager. Derudover styrker hun sin troværdighed ved at have en besked optræden:

”Jeg undres gang på gang, når jeg af min tre et halvtårige bliver konfronteret med de skønhedsidealer, der dominerer i dameblade og på Instagram.

Bevares, jeg ligger selv uden for dem - frisker rask væk den kommunefarvede udvoksning hver anden måned med lidt blondering” .

Hun fremstå her beskeden ved at indrømme at hun ikke selv er perfekt, og dermed fremstår hun hverken hellig eller dobbeltmoralsk.

Der forekommer i debatindlægget også eksempler på benyttelsen af appelformen logos. Dog bliver denne appelform benyttet i mindre grad end de andre to.

Logos bliver benyttet ved at Tina Spildboel dokumenterer sine argumenter i form af dokumentation på videnskabelige undersøgelser:

” De stereotype Disney-rollemodeller indprenter børn helt forkvaklede forestillinger om skønhed og kropsidealer, har forskere fra Rutgers konkluderes i rapporten ’Fairytale Dreams:

Disney Princesses Effect on Young Girls Self-Images’. Siden ’Snehvide’ fra 1937, ’Askepot’ fra 1950 og ’Tornerose’ fra 1959 har heltinderne med få undtagelser været hvide” .

Her refererer Tina Spildboel til videnskabelige undersøgelser, og appeller dermed til modtagerens fornuft, da hun understøtter sine argumenter med videnskabelige undersøgelser.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu