Forsyningsbalancen | IØ | 10 i Karakter

Indholdsfortegnelse
Spørgsmål:

Forsyningsbalancen for 2019:

Over- eller underskud på deres handelsbalance:

2. Beskriv udviklingen af økonomien i USA med udgangspunkt i nedenstående bilag 2-5. Du skal efterfølgende analyser årsagerne til udviklingen i økonomien i USA.

3. Diskuter konsekvenserne af den økonomiske udvikling samt hvilken økonomisk politik der bør anvendes i USA.
- Konsekvenser:

Uddrag
I 2019 har USA overskud på deres handelsbalance da deres eksport er større end deres import, derudover er deres samhandel ikke lige så høj med andre lande som den har udviklet sig til at være i 2020.

I 2020 har USA underskud på deres handelsbalance, i 2020 er deres import meget højere end eksport

dette betyder også at deres samhandel med andre lande er steget da de ikke har været særlig selvforsynende, grunden bag dette er cornakrisen, her blev USA så nød til at handle da de var under pres.

---

Fra år 2000 til ca. 2007 har USA’s import været større end deres eksport, men i 2008 skete det uforvenetede, Lehman Brothers gik konkurs da

investorer osv., flygtede dette resulterede i det vi kender som finanskrisen, selvom det var en amerikansk bank der gik konkurs gik det stadig bedre for USA end de tidligere år.

Helt fra 2007 til start 2020 var USA eksport større end import dette betød at der var overskud på deres handelsbalance, men så i 2020 ramte coronakrisen, det var første gang i 13 år de havde importeret mere end eksport.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu