Indledning
Debat om lighed mellem kønnene har eksisteret længe i det danske samfund. Debatten og den danske kvindebevægelse begyndte for alvor da Dansk Kvindesamfund blev oprettet i 1871.

Den danske kvindebevægelse har opnået meget gennem deres kamp, blandt andet med indførelsen af kvindernes valgret i 1915, men også indførslen af p-piller og fri abort.

På trods af de mange fremskridt som kvinderne har opnået gennem kampen, vil mange fortsat sige, at der stadig ikke er en komplet ligestilling mellem kønnene.

Debatten i dag er præget af blandt andet emner som kvindens seksuelle frigørelse.

Problematikken drejer sig især om, at kvinder ofte bliver sat i en bås som ”ludere”, hvis de for eksempel kysser med mange drenge, hvorimod at drengene i denne situation vil blive hyldet.

Uddrag
Konflikten om kvindens seksuelle frigørelse, er en af de centrale tematikker i både Sara Omars nytårstale for DR2 Deadline 1. januar 2018 og debatbogen Ludermanifestet af GirlSquad- medlemmerne Louise Kjølsen, Ekatarina Andersen og Nikita Klæstrup.

Alle fire er handlekraftige kvinder, som hver især kæmper for et samfund uden ulighed blandt kønnene.

I både nytårstalen og debatbogen beskriver forfatterne et stort ønske og behov for at skabe forandring. De stræber efter at kvinder ikke længere skal føle sig nedværdiget på grund af deres køn og stiller i denne sammenhæng spørgsmålstegn til samfundets opbygning.