Flying Tiger Copenhagen | VØ | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Flying Tiger Copenhagen.

1.2 (15 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2017 til 2019. Se spørgsmål 1.1.

1.3 (10 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2017 til 2019.

1.4 (5 %)
Forklar, hvorfor egenkapitalens forrentning er negativ i 2019.

1.5 (5 %)
Vurder, hvilke vækststrategier Flying Tiger Copenhagen bruger.

1.6 (5 %)
Diskuter, om det er en fordel for Flying Tiger Copenhagen at åbne en webshop.

2.1 (5 %)
Vurder, hvilke fordele Helsekarma.dk opnår, når forretningsmodellen er 100 % digital.

2.2 (5 %)
Beregn salgsprisen og dækningsbidraget for en flaske Sund50+, når dækningsgraden skal udgøre 60 %.

2.2 (5 %)
Beregn salgsprisen og dækningsbidraget for en flaske Sund50+, når dækningsgraden skal udgøre 60 %.

3.1 (5 %)
Vurder, om LCH EcoPrint A/S har pligt til at redegøre for samfundsansvar i sin årsrapport for 2019/20.

3.2 (5 %)
Vurder, hvordan LCH EcoPrint A/S’ satsning på bæredygtighed har påvirket værditilbuddet til kunderne.

3.3 (5 %)
Forklar, hvordan det kan være lønsomt for LCH EcoPrint A/S at satse på bæredygtighed.

4.1 (5 %)
Redegør for, hvorfor Nature Care A/S løbende skal foretage bogføring.

4.2 (5 %)
Vurder, hvilke konti kontogruppe 1: Nettoomsætning med fordel kan opdeles på.

4.3 (5 %)
Opstil balancen for Nature Care A/S pr. 30.09.2020. Der skal ikke udarbejdes noter.

4.4 (5 %)
Forklar, hvordan værdien af balanceposten: Handelsvarer er fremkommet.

Uddrag
Flying Tiger er en detail virksomhed med et unikt koncept i form af egne designvarer til billige priser. Flying Tiger har i dag ca 900 butikker fordelt på 27 lande.

Virksomheden blev solgt i 2012 for 1,5 mia. kr, men Lennart Lajboschitz, manden bag konceptet, beholdt 28 pct. Af selskabskapitalen og fortsatte som bestyrelsesmedlem.

Ifølge artiklen endte Flying Tiger med et samlet resultat på minus 536 mio. kr. i 2018. Den administrerende direktør, Martin Jermiin, udtalte sig herom, og sagde, at dette naturlivis ikke var et tilfredsstillende resultat.

Han mener også, at bundlinjen ikke giver et repræsentativt billede af virksomheden - og han tilføjer også, at 40 pct. af det negative resultat skyldes en regnskabsteknisk regelændring.

Dette betyder i praksis, at det ikke er penge virksomheden skal have op af lommen. I 2018 startede virksomheden en massiv oprydningsplan der også tog hårdt på omsætningen.

Flying Tiger satte en konsoliderings- og transformationsprocess i gang, med det formål at gøre virksomheden mere lønsom efterfølgende.

I denne sammenhæng fyrede virksomheden også 40 medarbejdere på hovedkontoret i København. Martin Jermiin udtaler sig herom:

” Vi er i fuld gang med at optimere driften af vores butikker og supportfunktioner, og vi kan allerede nu se strategien begynde at slå positivt igennem.

Populært sagt er vi gang med at rydde op Det handler om at optimere udgifter, konsolidere vores butiksnetværk, styrke vores supply chain, forbedre vores eksisterende butikker og ikke mindst udvikle vores i forvejen stærke DNA og koncept.”

Men hele denne proces koster penge, hvilket har påvirket bundlinjen for året markant. På trods af den dykkende bundlinje har virksomheden haft den største omsætning nogensinde på 5,3 mia. kr.

Ude i butikkerne er væksten stabil ifølge artiklen fra 2019 - og Martin Jermiin udtaler sig, at han selv og ejerkredesen har fuld tillid til virksomheden og dens koncept, samt at resultatet for de første par måneder af 2019 bevidner, at forretningen er sund.

Jyllands posten afslørede dog i 2019, at situationen i virksomheden havde været så slem i 2018, at de måtte have tilført 350 mio. kr. for at undgå en konflikt med banken.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu