Flying Tiger Copenhagen | Afsætning Opgave

Indholdsfortegnelse
Koncept:
Idé:
Hvilke eksportmotiver må formodes at være gældende for virksomheden?
Vurder virksomhedens eksportberedskab – indhent evt. yderligere informationer på virksomhedens hjemmeside herunder deres markedsføring.
PESTEL-Analyse over det amerikanske marked
Kilder vi har benyttet os af:

Uddrag
Politiske forhold:
USA er det næststørste demokrati i verden, kun overgået af Indien. Præsidenten er landet leder og vælges for en fireårig periode. Valg afholdt i USA betragtes normalt som gennemsigtige og retfærdige. Landet har et ret stabilt politisk klima og det har en stor indflydelse på den politiske dynamik i andre lande rundt omkring i verden.

Dog står USA over for international kritik for nogle af sine interventionistiske politikker i få dele af verdenen. USA går ind for og fremmer demokrati overalt i verden. Med et stabilt politisk miljø, avanceret infrastruktur og teknologi positionerer USA sig som en stor destination for direkte udenlandske investeringer, altså FDI. Derfor har landet været det første valg for mange multinationale virksomheder i direkte udenlandske investeringer i lang tid.

Økonomiske forhold:
USA er den største økonomi i verden med hensyn til oprindelig og fast BNP. Det er et land, hvor virksomheder som Coca Cola, Subway, McDonald's, Microsoft, Facebook, Apple, Google og mange andre, de former og leder verdens socioøkonomiske diskussioner. Lavkonjunkturen i 2009 påvirkede dog USA’s økonomi dårligt. Mange virksomheder kollapsede, og ledigheden steg til et virkelig højt og alarmerende punkt. Ting har dog ændret sig de sidste par år. Arbejdsløsheden er faldet markant og indkomstniveauerne er blevet forbedret. Dog er arbejdskraften ikke billig i USA, især sammenlignet med den i Kina, Mexico og Indien.

Tilgængeligheden af billig arbejdskraft har tilskyndet mange amerikanske virksomheder til at outsource mange af deres forretningsaktiviteter i de nævnte lande. Det globale økonomiske landskab ændrer sig virkelig hurtigt, hvilket er en udfordring for USA. Der er dog ingen tvivl om, at USA er en økonomisk supermagt og verdensleder.

Sociale og kulturelle forhold:
USA er det tredje største land i verden befolkningsmæssigt, med en samlet befolkning på omkring 326 millioner. Der sker en fødsel hvert 8. sekund og en død på hvert 11 sekund. USA er ikke på top-20-listen over aldrende befolkning i verden, dog har USA en stor aldrende befolkning, hvilket kan forårsage problemer såsom udbud af arbejdskraft. USA er et meget mangfoldigt land. I 2020 vil næsten 1 ud af 3 amerikanere have afrikansk, asiatisk, latinsk eller amerikansk indfødt herkomst.

Det amerikanske uddannelsessystem er et af de bedste i verden og det samme er sundhedsvæsenet. Dog er sundhedsvæsenet i USA ikke gratis og derfor bestemt ikke billig for mange mennesker. Mennesker i USA er generelt sundhedsbevidste; dog har fastfood-kulturen bidraget til fedme og andre sygdomme i landet. Hvilket kan forårsage en større ledighed, da de der er ramt af fedme eller andre sygdomme ikke kan bidrage med noget på arbejdsmarkedet...

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her