Fitness World | Afsætning Case

Indledning
Fitness World er en dansk fitness kæde, der åbnede sit første fitnesscenter i 2005 i København. Fitness World mission er at give danskerne større muligheder for fitness til en rimelig pris, tæt beliggende på deres bolig eller arbejdsplads, mens deres vision er at give så mange som muligt et sundere liv.

Indholdsfortegnelse
1. Analyser relevante forhold i Fitness Worlds omverden, der påvirker virksomheden.

2. Diskuter og vurder Fitness Worlds strategiske muligheder.
- Interne forhold
- Stærke sider (Strengths)
- Svage sider (Weaknesses)
- Eksterne forhold
- Muligheder (Opportunities)
- Trusler (Threats)
- Eksterne forhold
- Muligheder (O):
- Trusler (T):
- Interne forhold
- SO-tiltag:
- WO-tiltag:
- ST-tiltag:
- WT-tiltag:

Uddrag
Fitness World som virksomhed påvirkes også af nogle forhold i den uafhængige omverden. De økonomiske forhold blev på daværende tidspunkt påvirket af finanskrisen, hvilket kunne have resulteret i flere mennesker ville finde alternative og billigere måder at dyrke motion på, hvis man var hårdt ramt af finanskrisen.

I forhold til konkurrenterne er Fitness Worlds medlemspris dog ikke den højeste, hvilket kunne have været en fordel for Fitness World.

Hvis man kigger på virksomhedens nøgletal, virker kæden dog ikke synderligt ramt, da de fra 2007/8 til 2008/9 da de havde en stigning ved alle nøgletal på over 25%.

Dog har de et minimalt fald i årets resultat. Dog kan årene efter 2008/9 have set anderledes ud, da årene efter krisen også var påvirket.

De demografiske forhold kan også påvirke virksomheden da befolkningen i Danmark bliver ældre og ældre, og andelen af ældre mennesker stiger.

Dette kan påvirke Fitness World da de har tendens til at deres primære målgruppe bliver yngre. På bilag 3 ser man at næsten halvdelen (45%) af Fitness Worlds kunder er i aldersgruppen 20-29 år.

Hvis man ser på antal medlemmer over 50 år det kun 8% af deres kunder. Derved er den stigende del af ældre altså en trussel for virksomheden.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu