Indledning
Kampen for at opnå noget man ikke nemt kan få, kan være en personlig kamp. Følelsen af at kunne komme til at opnå det uopnåelige. Men når man så har opnået det man gerne ville

kan det være svært at bibeholde værdien af det man først gerne ville opnå. Det kan også ende med at man helt glemmer hvor vigtigt det er, når man har opnået det der før ikke var muligt.

Novellen er skrevet af Frida Isberg og er en del af en novellesamling. Novellen er skrevet i 2020. det er forlaget Torgard der har udgivet den. Novellen er en del af en novellesamling der hedder ”Kløe”.

Uddrag
I løbet af novellen ser vi at vores hovedperson har det med at sammenligne hendes og Valurs forhold, med ”hamsterteorien” (S. 1, L. 33). Den er hun kommet på, da hun en gang selv har haft 2 hamstre. Først en hun-hamster, men den blev ensom, så derfor købte hun en han til den.

Der står bla. i novellen ”Fjola gik til angreb på Finnur i samme sekund, vi satte ham ned i buret, bed og bed[...] Så̊ det endte med, at min far gik ud i garagen og hentede lidt ståltrådsnet, som han lagde 40 midt i en papkasse

og vi satte så̊ hamsterne ned på hver side af det, så de kunne vænne sig til hinanden i passende afstand.” (S. 1, L 37-40) og ud fra det kan det kan man se det nok ikke er et tilfælde, at hun sammenligner hendes forhold til sine hamstre, med sine egne forhold.

For via den her hamsterteori, kan vi bedre forstå hende, og forstå hvad hun tænker, og hvorfor hun har det som hun har. Nu når vi ved at hun har et meget anstrengt forhold til det med kærlighed

kan man også nemmere se i teksten hvor det optræder og hvor hun fremhæver det. Det kan man se ved at hun fortæller Valur gentagende gange at hun er ”... mistænksom over for andre mennesker” (S. 1, L. 10-11).

”Det tager seriøst hårdt på en ikke at være sig selv.” (S. 1, L. 18), siger hun. Og hun får på en måde sammenlignet sig selv med hendes hun-hamster.

Det her med at hun også har brug for at være sig selv, og tage afstand til alt det her med Valur. Man får også en fornemmelse af, at deres forhold ikke er det bedste og er en dans på roser.

Der bliver nævnt i novellen, at hamsterne holder afstand til hinanden, ligesom de også gør i deres forhold, så på den måde er der en parallel mellem hamsterne og deres forhold.

Der står i novellen ”Om aftenen tog vi ståltrådsnettet op, de snuste forsigtigt til hinanden, problemet var løst. De fik snesevis af unger, som jeg overlod til dyreforretningen til gengæld for tilgodehavender. ”