Fattigdom | Noter Reflekterende artikel

Indledning
På min ferie i Spanien, så jeg denne allerkæreste lille dreng der sad på solkysten Costa Del Sol, på en azurblå ødelagt pude og spillede violin, i håbet om at nogle ville give ham sølv og guldfarvede mønter.

De yndefulde toner fra hans kastanjefarvede violin borede sig ind i mine ører som vilde raketter, som om det var et evigt råb om hjælp.

Uddrag
Og til slut ender hun alene, hvor det eneste hun tager med sig, er sin tro til Gud. Ligeså gør Den lille pige med svovlstikkerne, bare med sin mormor og Gud. Hos hendes mormor fandt hun den glødende varme

som hun ikke fandt hos sine forældre og som hun heller ikke fik fra sine forældre. Efter en lang vandringstur i sne og frostvejr, i håb om at sælge disse svovlstikker, dog uden held, på hendes små nøgne fødder i den bidende kulde

minder Den lille pige mig om en historie som hedder ”En vandringsmand” af Henrik Pontoppidan. ”En vandringsmand” omhandler en vandringsmand der kommer til en rystende og tankevækkende fattig provins by.

Her skimter vandringsmanden synet af et lille hus hvorinde der lå en stakkels ynkelig dame, parat til at tage på livets længste rejse, med en allersidste tro på Gud.

”En Vandringsmand” minder mig om ”Stjernedalerne” af Brødrene Grimm og ”Den lille pige med svovlstikkerne” af H.C Andersen da alle tre omhandler fattigdom.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu