Farklausulen | Analyse | Jonas Hassen Khemiri

Indledning
Farklausulen handler om farfar som er en far der er tilbage i landet. Han har 2 børn, en søn og en datter. Farfar som er en far har ikke været meget til stede under sine 2 børns barndom og opvækst.

Farfar kommer tilbage til hjemlandet som er Sverige, han tager tilbage 2 gange om året cirka for ikke at miste sit statsborgerskab.

Selvfølgelig også for at besøge sine 2 børn og deres børnebørn, men også for at besøge sin ekskone. Hun er nok ikke er helt tilfreds med hans indsats som far overfor sine 2 børn, da han nærmest aldrig var til stede.

I romanen farklausulen følger vi farfar som er en fars tur fra hans nuværende hjemby, hvor han først håber og satser på han kommer forbi paskontrollen, hvilket han gør.

Farfars tanker går meget på hvordan det er at være en familie alle de små ting, børnefødselsdage og ferier.

Farfar som er en fars 2 børn, står og venter på ham ved centralterminalen i byen, der bliver ved med at komme nye busser fra lufthavnen hele tiden, men børnene kan bare ikke få øje på deres far i nogle af dem.

Uddrag
Et interessant punkt for denne novelle ville være forholdet mellem personer, det er rimelig tydeligt når man læser romamen at farfaren ikke har det bedste forhold til sin familie som bor i Sverige.

Det er tydeligt der er gået et eller andet galt da farfaren var i gang med at opdrage sine børn. På side 2 linje 64 hvor søn og datter står og venter på deres far som skal komme med en lufthavnsbus, bliver der sagt” De behøver ingen gaver, det er nok at de er her.”

Med det kan man første at børnene føler at de skylder deres far absolut ingenting, da han har været meget fraværende i deres opvækst.

Det virker ikke til hans børn er absolut rasende på ham, men det virker på ingen måde heller til at de er tilfredse med ham og syntes at han er en god far.

I teksten kan man se at børnene muligvis en gang har syntes at han var en fantastisk far på side 1 linje 22-23 ” Han husker grydelapperne som hans datter, eller måske hans søn, lavede i håndarbejde med den broderede tekst: verdens bedste far.

Han var en fantastisk far. Den der påstår andet lyver.” Her er der noget der tyder på at han en gang havde et rigtig godt forhold til sine børn og de elskede ham overalt på jorden.

Det med at der står at han VAR og ikke er verdens bedste far længere tyder også på at der sket en hændelse, så faderen måske er blevet nødt til at forlade landet og familien.

Det kan også tænkes at han har fået nok og taget sin ting og skredet til udlandet, eller at hans ekskone har smidt ham ud fordi han har gjort nogle dumme ting mod familien.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu