Et voksent menneske ser TOTALT latterligt ud på… | Analyse

Indledning
Grundet store klimaforandringer samt mere miljøbevidsthed i verdenssamfundet, er flere og flere begyndt at fokusere på at finde mere langvarige, samt bæredygtige løsninger til menneskenes hverdag.

En af de mange løsninger på denne problemstilling er de moderne elløbehjul. Elløbehjulet er et løbehjul med en elektronisk motor, som bruges til persontrafik især i større byer.

Efter lovgivningen, kan enhver over 15 år gøre brug af disse løbehjul. Men alligevel er det oftest de helt unge mennesker, og ikke voksne mennesker, som gør gavn af elløbehjul i trafikken.

Flere traditionelle mennesker bør måske overveje sin holdning til disse løbehjul, og give dem en chance.

Dette sætter journalisten Rasmus Romulus Palludan fokus på i klummen Et voksent menneske ser TOTALT latterligt ud på et elløbehjul … eller hvad?

Jeg er ikke længere sikker, efter at det i weekenden viste sig, at der skal to hjul til en tango, som er publiceret på Søndagstanker i Jyllands-Posten i år 2019.

Uddrag
Den centrale påstand i teksten er, at især de traditionelle mennesker i Danmarks samfund bør være mere åbne over for muligheden med brug af elløbehjul i trafikken.

Til denne påstand er der gjort brug af flere belæg, disse bygger især på Rasmus Romulus Palludans egne oplevelser.

Han har selv været skeptisk med elløbehjul, men efter flere positive ture på disse, er han overbevist om at løbehjulene bidrager til noget godt i hverdagen.

Hjemlen er, at de skeptiske, traditionelle mennesker i Danmark bør give elløbehjulene en chance, da han også selv har ændret sin holdning til dem.

Derudover er der især gjort brug af gendrivelser, hvor afsenderen i starten af teksten selv har en kritisk holdning til elløbehjulene, f.eks.: ”…pinlighedens rullende epicenter.” eller ”Er det uværdigt for en (i fysiologisk forstand) voksen mand at køre på elløbehjul?” .

Her nævner afsenderen sine egne skeptiske tanker for elløbehjul, som modtageren formodentligt også kunne tænke.

Hermed imødegår afsenderen en mulig kritik fra modtageren, og fortæller, at han selv har haft samme tanke. Rasmus’ egne oplevelser fungerer også som rygdækning, idet de dermed er erfaringer.

I klummen gøres der brug af forskellige argumenttyper. Der er især gjort brug af autoritetsargumenter i form af erfaring, da afsenderen nævner tre forskellige oplevelser, som dermed giver ham erfaring.

Derudover er der i hele tekstens sammenhæng også brugt det moderne-argument, da elløbehjul er såkaldt nytilkommet i samfundet, som derfor betyder at de er gode, da disse er moderne samt miljørigtige. Desuden bruges der også sammenligningsargumenter.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu