Et voksent menneske ser TOTAL latterligt ud på et el… | Analyse

Indledning
Samfundet i dag er i høj grad præget af traditionelle værdier, men samtidig med dette så er nytænkning et nyt fænomen, som i takt med årene er begyndt at fylde mere og mere.

Dette er noget som os individer kan have svært ved at sluge og acceptere, hvorimod andre har det på den måde, at de nærmest ikke kan undvære de nye og spændende ting.

Og hvilke ting er der egentlig tale om? Den teknologiske udvikling har udført gevaldigt mange nye ting, og et af dem er heriblandt; de nye el-løbehjul.

Disse ret så snævret sagt, men disse bæredygtige løbehjul kan akkurat føre en fra a til p i en lynende hastighed - og så på en hel bæredygtig måde.

Disse løbehjul kredser netop Ramus Romulus Palludan i hans klumme ”Et voksent menneske ser TOTAL latterligt ud på et el-løbehjul… eller hvad”, udgivet i avisen Jyllandsposten år 2019.

Uddrag
Skribenten benytter sig i væsentlig grad af erfaringer, da de fungerer som rygdækning til hans argumenter. Dette kan kobles til den type argument som han i høj grad gør brug af; erfaringsargumenter.

”Da jeg fræser ned ad Guldbergsgade, bliver min intense, indledningsvise skepsis udfordret voldsomt af den banale årsag, at 145 min nye makker er virkelig sjov at køre på” (s. 2 - l. 41.46) -

i dette stykke bliver man introduceret for hans egen oplevelse og hans egen erfaring med at køre på disse elløbehjul.

Det er tydeligt at se, hvilken begejstring han har over dem, og det lyder som om, at han er blevet ret gode venner med den bæredygtige makker.

Et andet eksempel på denne argumentation er blandt andet også når han fortæller om hans oplevelser; ”Fredag: Løbehjulsoplevelse nr. 1” (s. 2 - l. 103), ”Lørdag: Løbehjulsoplevelse nr. 2” (s. 2 - l. 186), ”Søndag: Løbehjulsoplevelse nr. 3” (s. 3 - l. 137).

Her forklarer han igen hans egne erfaringer og oplevelser, som igen optræder som en rygdækning, da han gør brug af erfaring fra ham selv.

Hans ordvalsargument kommer også tilsyneladende til udtryk flere steder, og her bliver ordende ”latterlige og idiotiske” brugt flere gange i teksten - ved hjælp af disse ord bliver modtageren i det store og hele overtalt til at tro på, at disse løbehjul er både idiotiske og latterlige.

Samlet set så er hans pointer og påstande umiddelbart lidt snævre at forstå. I starten af denne klumme bliver der gjort til udtryk at voksne mennesker utrolig latterlige, når de kører på disse elløbehjul, men når man kommer til slutningen af klummen, så er denne påstand ikke aktuel længere.

Igennem hele klummen bliver man introduceret får hans oplevelser og erfaringer med disse elløbehjul; og man hører om hans oplevelser delt på hele tre dage i København.

Efter disse oplevelser er han gået ned og blevet vældig gode venner med denne kammerat, så side om side kan man grundlæggende sige, at hans påstand og holdning ændrer sig i takt med at man kommer længere og længere ned i teksten.

Hans afsluttende hovedpåstand er nemlig, at disse bæredygtige elløbehjul sagtens kan bruges, og at uanset hvilket årti man er fra, så kan man stadig lade sig benytte af dem.

Han mener blandt andet også at man netop ikke ser latterlig ud, hvis man bruger dem, hvor han herunder småforelsker sig i idéen om, at man hurtigt kan komme fra det ene sted til det andet sted - også endda på en helt aldeles bæredygtig metode.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu