Indledning
”Et Dukkehjem”, som er skrevet af forfatteren Henrik Ibsen og er udgivet i 1879. Henrik Ibsen er set som en af de store gennembrudsforfattere og han tegnede den konflikt der var mellem datidens samfund og individer.

Henrik Ibsen var opvokset i Norge og der blev han dramatiker og digter. Han ses for ar være en af de vigtigste forfattere i det moderne gennembrud i den betydning, at han gjorde personerne omkring ham

påpasselige på den barske virkelighed, som der fandtes og at alt ikke bare kom til en, som det var beskrevet i den tidligere periode, nemlig romantikken.

Uddrag
Derimod har mænd i den periode en mere fri rolle og det er dem der styrer og dominere i hjemmet. På den måde udtrykkes der nærmest en undertrykkelse af mænd overfor kvinder.

Dramastykket ”Et Dukkehjem” handler om fortællingen den unge kvinde Nora, hendes mand Thorvald Helmer, Noras veninde Fru Linde, Krogstad og Doktor Rang.

Handlingen udspiller sig i et klassisk hjem i perioden, hvor hovedpersonerne Nora, Helmer og deres tre fællesbørn bor sammen. Vi kommer tæt ind på familien i juledagene.

Konflikten der kommer i dramaet, handler om personerne Nora, Helmer og Krogstad og den er baseret på, at Nora låner nogen penge af Krogstad

det gør hun ved at forfalske hendes fars underskrift, for at skjule hendes syge mands udgifter for behandlingerne Konflikten kommer så for alvor mellem Nora og Helmer

da hun ikke har fortalt ham, at hun har lånt pengene, det ses ikke godt at låne penge i perioden det omhandler, nemlig ”Det Moderne Gennembrud”.