Indledning
Vi vil analysere romanen ”Et Bliks Hukommelse”, som er skrevet af Jakob Wilms. Denne bog er en ungdomsroman, og den er skrevet fordi forfatteren ikke mente at der var gode ungdomsbøger på markedet.

De var alle kedelige og irrelevante. Derfor skrev han denne bog. Bogen er udgivet i 2005, så det er en ældre bog, men kunne godt have fundet sted i dag.

Romanen ”Et bliks hukommelse” handler om Chris, som er en typisk teenager i et dansk multikulturelt samfund. I samme by bor der en pige ved navn Kathrine.

Uddrag
Chris møder en pige ved navn Katrine. Hun er meget smuk, mørkhåret og så er hun modig. De møder hinanden første gang da Chris var styrtet på skateboard, og hun var den første der kom hen og spurgte om han var okay.

Hun inviterede ham med hjem, så hun kunne hjælpe ham med at rense hans sår. Og fra den dag, forelsker de to unge mennesker sig i hinanden.

Romanen er skrevet i 3. persons fortæller. Fortælleren kender ikke til personernes følelser i bogen, men de digte der er til slut i næsten alle kapitlerne er med til at vise personernes følelser.

Romanen starter med en prolog, hvor historien fra dengang Katrine var 12 år, og hendes forældre blev kørt ned og døde, bliver fortalt. Dernæst følger 11 kapitler hvor vi får resten af historien fortalt.

Til sidst i bogen finder Katrine ud af, at den pige der holdt om hende, da hendes forældre døde, er kærester med Chris’ bror.

Den røde tråd skabes ved at Katrine i starten af bogen kan huske pigens øjne, og hun i slutningen af romanen finder ud af hvem pigen er.