Elodea canadensis | Biologi

Opgavebeskrivelse
1. Afbild resultaterne grafisk med O2-produktionen som funktion af tiden.
2. Forklar forløbene på dine grafer, og diskuter hvilke årsager der er bag de to grafers forskelligartede forløb.
3. Forklar resultaterne vist i figur 3.
4. Giv forslag til et kontrolleret eksperiment, hvor effekten af vækstlys på planteproduktionen testes på tomatplanter, dyrket i potter.

Uddrag
På grafen ovenover er forsøget med kunstigt lys, mærket med de grønne prikker. Det kan ses at der er dannet mere O2 end forsøget uden kunstigt lys. Det kan også allerede fra start ses på den første måling, med en forskel på 3,7 mL.

Efter 5 minutter, kan man se at der ikke er produceret særlig meget O2 endnu. Men det er stadig tydeligt at det er forsøget med kunstigt lys

der stadig producere mest O2. Den har efter de 5 minutter produceret 0,2 mL mere, og uden kunstigt lys, har det endnu ikke produceret mere O2.

Efter yderligere 5 minutter, kan man begynde at se en mere markant forskel i forsøget med kunstigt lys. Det har efter de 5 minutter produceret 1 mL O2 mere.

At det først sker efter 10 minutter, kan være grundet af at planten skal have lidt tid til at optage det lys, og dermed kunne producere O2. Forsøget uden kunstigt lys har ændret sig minimalt med 0,1 mL.

Det kan også på grafen ses at der ikke bliver produceret så meget som på det andet forsøg. Dette er grundet af at det forsøg ikke får samme mængde af lys, som det andet gør. Det får højst sandsynligt lidt af det lys der kommer udefra.

I den resterende tid, kan man på grafen se at produktionen for forsøget med kunstigt lys, sker ret lineært. Og først efter 25 minutter, producere den ikke noget specielt.

Hvis man skulle sammenligne disse to forsøg, er der en produktionsforskel på 6,8 mL. Og det grundes af den forskel på mængden af lys.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu