Ejner Hessel AS | Vø opgaver | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

1.2 (15 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1.
- Nøgletallene fremgår af bilag 1.

1.3 (10 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018. Nøgletallene fremgår af bilag 1.

1.4 (5 %)
Forklar, hvilke forhold der har påvirket posten: Køb af materielle anlægsaktiver i pengestrømsopgørelsen for 2018. Se spørgsmål 1.1.
- Pengestrømsopgørelsen fremgår af bilag 2.

1.5 (5 %)
Vurder, hvilke vækststrategier Ejner Hessel A/S benytter

1.6 (5 %)
Vurder, hvordan Ejner Hessel A/S’ forretningsmodel påvirkes af at have forhandling af flere bilmærker.

Opgave 2
2.1 (10 %)
Opgør BrianBilen ApS’ udgifter, udbetalinger, omkostninger, indtægter og indbetalinger for månederne marts, april, maj og juni ved køb og salg af Krom.
- De nødvendige informationer findes i bilag 3.

2.2 (5 %)
Beregn, hvor meget lagerbeholdningen af Krom udgør ved udgangen af juni i stk. og kr.

2.3 (5 %)
Forklar, hvorfor der er forskel på samlede udgifter og samlede omkostninger i perioden fra marts til juni. Se spørgsmål 2.1.

Opgave 3
3.1 (5 %)
Redegør for, hvilken ejerform Oscar Andersen bør vælge, hvis han vil følge sin revisors anbefaling.

3.2 (5 %)
Beregn, hvor meget den årlige omsætning i den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler mindst skal udgøre, for at det er lønsomt at oprette afdelingen.

3.3 (5 %)
Diskuter, om Oscar Andersen skal etablere den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler.

Opgave 4
4.1 (5 %)
Beregn indekstal til belysning af udviklingen i miljøpåvirkningen hos Dækspecialisten A/S.
- De nødvendige informationer findes i bilag 4.

4.2 (5 %)
Analyser udviklingen i miljøpåvirkningen fra 2016 til 2019 hos Dækspecialisten A/S.
- De nødvendige informationer findes i bilag 4

4.3 (5 %)
Diskuter, hvilke konsekvenser inddragelsen af CSR i markedsføringen kan medføre for Dækspecialisten A/S.

Uddrag
Ejner Hessel kunne i 2018 fejre deres 50-års jubilæum, med det bedste resultat de har haft i regnskabet. Deres omsætning var på 4.981 millioner kroner og deres resultat før skat var på 153 millioner kroner.

Ledelsen for Ejner Hessel A/S var meget tilfredse med deres økonomiske udvikling, og det har de god grund til. Det er ikke blot en tilfældighed at de har klaret sig så flot.

De har benyttet sig af forskellige elementer, som har påvirket virksomheden og dens økonomi positivt, trods en omlægning af registreringsafgiften, som kostede dem et tocifret millionbeløb.

En fordel for Ejner Hessel A/S har været deres brede målgruppe de har formået at ramme. De servicerer og forhandler både nye og brugte biler til både private og erhverv.

Derudover har Ejner Hessel deres såkaldte ”Premium brand” Mercedes-Benz. Som i sig selv når ud til flere end aldrig før. De appellerer især til mellemklassekøberne.

Dette er ikke kun indenfor personbiler, men også busser, vare- og lastbiler. Ejner Hessel A/S har kun fået ros tilbage for de nye modeller, som de har forhandlet.

---

I perioden 2016-2018 kan man se at omsætningen er steget med 12%, som gør 2018 til deres bedste regnskabsår. Stigningen i deres omsætning skyldes forskellige faktorer, som Ejner Hessel har benyttet sig af.

En vigtig faktor er de investeringer som Ejner Hessel har foretaget sig. De har gået ind og påvirket deres omsætningsgrundlag.

Som nævnt oppe i ovenstående opgave, så investerede Ejner Hessel i digitale processer, som effektivere virksomhedens arbejdsgang på værkstedet. Hvis man tager et kig på virksomhedens af- og nedskrivninger, så kan man se, at de er gået fra indeks 100 i 2016 til indeks 97 i 2018. Det er et fald på 3%.

Dette er rigtig godt for virksomheden og Ejner Hessel A/S har investeret for mere end de gjorde i 2017. De har derfor i 2018 en højere afskrivning end de havde i 2017, da deres anlægsaktiver er blevet mere værd.

Da Ejner Hessel A/S åbnede deres nye Mercedes-Benz center i Aarhus, påvirkede det også de eksterne omkostninger. De havde også en stigning i indeks med 18%

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu