Ejner Hessel AS | VØ opgave | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Vejledning
- Download:
- Husk:

Opgave 1
- Virksomhedsanalyse
- Artikler:
- Nøgletal:
- Pengestrømsopgørelse:

Spørgsmål 1.1 - 1.6

1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S:

1.2 (15 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018:

1.3 (10 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018:

1.4 (5 %)
Forklar, hvilke forhold der har påvirket posten ”Køb af materielle anlægsaktiver” i pengestrømsopgørelsen for 2018:

1.5 (5 %)
Vurder, hvilke vækststrategier Ejner Hessel A/S benytter:

1.6 (5 %)
Vurder, hvordan Ejner Hessel A/S’ forretningsmodel påvirkes af at have forhandling af flere bilmærker:

Opgave 2
Spørgsmål 2.1 - 2.3

2.1 (10 %)
Opgør BrianBilen ApS’ udgifter, udbetalinger, omkostninger, indtægter og indbetalinger for månederne marts, april, maj og juni ved køb og salg af Krom:

2.2 (5 %)
Beregn, hvor meget lagerbeholdningen af Krom udgør ved udgangen af juni i stk. og kr:

2.3 (5 %)
Forklar, hvorfor der er forskel på samlede udgifter og samlede omkostninger i perioden fra marts til juni:

Opgave 3
Spørgsmål 3.1 - 3.3

3.1 (5 %)
Redegør for, hvilken ejerform Oscar Andersen bør vælge, hvis han vil følge sin revisors anbefaling:

3.2 (5 %)
Beregn, hvor meget den årlige omsætning i den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler mindst skal udgøre, for at det er lønsomt at oprette afdelingen:

3.3 (5 %)
Diskuter, om Oscar Andersen skal etablere den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler:

Opgave 4
Spørgsmål 4.1 - 4.3

4.1 (5 %)
Beregn indekstal til belysning af udviklingen i miljøpåvirkningen hos Dækspecialisten A/S:

4.2 (5 %)
Analyser udviklingen i miljøpåvirkningen fra 2016 til 2019 hos Dækspecialisten A/S:

4.3 (5 %)
Diskuter, hvilke konsekvenser inddragelsen af CSR i markedsføringen kan medføre for Dækspecialisten A/S:

Bilag 1. opgave 1:
Rekordhøjt resultat hos Hessel
- Overtagelse af Starmark
- Vækst på værkstedet
- Mangel på mekanikere
- IT og kundeoplevelse
- Føle sig velkommen

Bilag 2, opgave 1
Hessel med nyt rekordregnskab
- Premium
- Pligt til at uddanne

Uddrag
Virksomhedsanalyse
Ejner Hessel A/S er en af Danmarks største bilforhandlere med 24 afdelinger fordelt på 15 byer i Jylland og 9 på Sjælland.

Virksomheden er autoriseret forhandler og serviceværksted for mærkerne Mercedes-Benz, Renault, Dacia og Smart. Hos Ejner Hessel A/S forhandles og serviceres nye og brugte biler til private og erhverv.

Ejner Hessel
Virksomheden udspringer af vognmandsbranchen. Ejner Hessel arbejdede som chauffør og blev senere vognmand

inden han i 1968 etablerede Ejner Hessel A/S. Virksomheden begyndte at opkøbe brugte svenske lastbiler og sætte dem i stand for herefter at sælge dem til danske kunder.

I 1977 fik Ejner Hessel A/S forhandling af FIAT lastbiler. Senere fik virksomheden også forhandling af Iveco samt en række trailere

påhængsvogne, kraner og andet udstyr til vognmandsbranchen. I 1987 overtog Ejner Hessel A/S en Mercedes-Benz-forretning i Herning, og Iveco udgik af sortimentet.

I starten af 1990’erne begyndte Ejner Hessel A/S at opkøbe Mercedes-Benz-forretninger i forskellige jyske byer, og derved blev personbiler også en del af virksomhedens forretningsområde.

I 2001 blev Starmark etableret med henblik på salg af nyere brugte Mercedes-Benz biler. Ejner Hessel A/S ejede 50 % af denne virksomhed frem til 2017, hvor det fulde ejerskab blev overtaget. I 2018 åbnede Ejner Hessel et nyt moderne Mercedes-Benz bilhus i Århus.

STARMARKMercedes-Benz
Ejner Hessel A/S har fokus på bæredygtighed. Den interne og eksterne miljøpåvirkning søges minimeret bl.a.

ved investeringer i miljørigtige faciliteter som moderne vaskehal med biologisk rensning og genbrug af vand. Desuden er virksomheden ISO-certificeret indenfor miljø.

I dag beskæftiger Ejner Hessel A/S ca. 1.000 medarbejdere. I regnskabsåret 2018 var omsætningen kr. 4.981 mio. og resultatet før skat var kr. 153 mio.

---

Hos den familieejede bilforhandler Ejner Hessel A/S steg omsætningen i 2017 med knap 350 millioner kroner sammenlignet med 2016

mens resultatet før skat steg fra 97 millioner kroner året før til 103 millioner kroner i 2017. Forskellige faktorer har bidraget til virksomhedens succes.

Først og fremmest overtog Ejner Hessel i september 2017 det fulde ejerskab af Skandinaviens største brugtbilsvirksomhed

Starmark, der hovedsageligt begår sig i af salg af nyere, brugte premiumbiler. I forbindelse med overtagelsen åbnede Starmark et brugtbilscenter i Roskilde og en afdeling i Aalborg.

Herudover har der gennem de seneste år været en årligt vækst i værkstedsomsætningen på cirka 10 procent.

Virksomheden valgte at lancere rekrutteringskampagnen ”EjnerHessel - Din fremtid”, hvilket blandt andet sker på baggrund af flere biler på værkstedet og udsigt til mangel på faglærte hænder.

De ønskede samtidig at promovere mekanikeruddannelser for unge. Endvidere er antallet medarbejdere vokset fra 957 til 1049 på tværs af afdelingerne.

Ejner Hessel har oprettet 60 nye mekanikerstillinger, som ligger til grund for to tredjedele af den samlede vækst i antallet af medarbejdere.

Desuden har virksomheden indgået 35 nye praktikaftaler til mekanikerlærlinge, således de i dag har 123 lærlinge tilsammen.

I kunne i 2018 kunne virksomheden glæde sig over ny rekord i omsætning såvel som overskud. De havde en imponerende vækst i omsætningen

som voksede med knap 200 millioner kroner i forgange regnskabsårs til næsten 5 milliarder kroner. Samtidig voksede resultatet før skat med 48 procent til 153 millioner kroner.

Flere elementer har haft indvirkning på den positive udvikling i Ejner Hessel. For det første kan den økonomiske fremgang tilskrives virksomhedens evne til at ramme en bredere målgruppe end førhen.

Mercedes-Benz, som er et premium-brand hos Ejner Hessel, har lanceret en række modeller, som især appellerer til mellemklassekøberne og dermed et bredere publikum end tidligere.

Udover personbiler oplevede de således vækst i vare- og lastbiler, hvor især nye modeller fra producenterne samt miljøvenlige indsatser ift. motorerne har medført positiv respons fra forbrugerne.

Endnu en væsentlig faktor for den økonomiske udvikling har været et øget fokus på IT-udvikling. I 2018 åbnede Ejner Hessel landets største Mercedes-Benz center i Aarhus

som er forberedt til den digitale verden, hvad angår både showroomet samt værkstedsbesøg. Hertil investerede virksomheden blandt andet i lagerrobotter og automatiseret værkstedsindskrivning.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu